Aangezien de weergoden zich zouden gedragen op zondag, zaterdag besloten bij de slager een lekkere procureur mee te nemen van 1,5 KG.
Vervolgens via het wedstrijd recept van Noskos voorbereid, met uitzondering van de injectie. Dit aangezien ik nog geen injector heb, ik voel een Vaderdag cadeau opkomen
in eerste instantie in de rub gezet, en daarna ingepakt in de folie in daarna de koelkast in.
De volgende ochtend heb ik rond 09.30 uur de BBQ klaar gemaakt voor gebruik, en een halve kleine kolenstarter in de brand gestoken.
Als rookhout heb ik appel hout gebruikt welke afkomstig was van de appelboom van mijn schoonmoeder.
Brandende kolen erop, en natuurlijk de procureur met een thermometer.
Wachten tot ongeveer 14:00 uur, toen de 74 graden in het display verscheen en de thermometer begon te piepen.
Tijd om te glazen.
In de lekbak had ik trouwens kokend water gegoten, om de temperatuur constanter te kunnen houden.
Rond 17:00 uur begon de thermometer weer volop te piepen, en was de 88 graden bereikt. De dome temp was inmiddels ingezakt richting de 100 graden, al met al goed gemikt met de snake. Deze was aan het eind van zijn run gekomen. Hoezo goede timing?
Lekker royaal de eindsaus toegevoegd. Hierbij heb ik het restje van de glaze gebruikt en aangevuld met de rest van de ingredi?nten. Zijn en blijven Hollander, niet zomaar wat weg gooien.
Wat vonden we ervan?
Heerlijk! Lekker op een broodje, met de koolsalade van Dominique erbij. De kids, een goede graadmeter, bleven maar om meer vragen
Moet alleen op zoek naar een alternatief voor de winterpeen in de kool salade. Wist al dat mijn vrouw allergisch was voor wortels, maar had gehoopt dat de dressing dit teniet zou doen. Helaas.
Restje is de diepvries in gegaan, en gaat zeker snel weer opgewarmd worden. En daarna moeten we hem gewoon nogmaals maken, maar dat is geen straf!
Vervolgens via het wedstrijd recept van Noskos voorbereid, met uitzondering van de injectie. Dit aangezien ik nog geen injector heb, ik voel een Vaderdag cadeau opkomen

in eerste instantie in de rub gezet, en daarna ingepakt in de folie in daarna de koelkast in.
De volgende ochtend heb ik rond 09.30 uur de BBQ klaar gemaakt voor gebruik, en een halve kleine kolenstarter in de brand gestoken.
Als rookhout heb ik appel hout gebruikt welke afkomstig was van de appelboom van mijn schoonmoeder.
Brandende kolen erop, en natuurlijk de procureur met een thermometer.
Wachten tot ongeveer 14:00 uur, toen de 74 graden in het display verscheen en de thermometer begon te piepen.
Tijd om te glazen.
In de lekbak had ik trouwens kokend water gegoten, om de temperatuur constanter te kunnen houden.
Rond 17:00 uur begon de thermometer weer volop te piepen, en was de 88 graden bereikt. De dome temp was inmiddels ingezakt richting de 100 graden, al met al goed gemikt met de snake. Deze was aan het eind van zijn run gekomen. Hoezo goede timing?
Lekker royaal de eindsaus toegevoegd. Hierbij heb ik het restje van de glaze gebruikt en aangevuld met de rest van de ingredi?nten. Zijn en blijven Hollander, niet zomaar wat weg gooien.
Wat vonden we ervan?
Heerlijk! Lekker op een broodje, met de koolsalade van Dominique erbij. De kids, een goede graadmeter, bleven maar om meer vragen

Moet alleen op zoek naar een alternatief voor de winterpeen in de kool salade. Wist al dat mijn vrouw allergisch was voor wortels, maar had gehoopt dat de dressing dit teniet zou doen. Helaas.
Restje is de diepvries in gegaan, en gaat zeker snel weer opgewarmd worden. En daarna moeten we hem gewoon nogmaals maken, maar dat is geen straf!