- Berichten
- 349
Dit is een recept van Ramon Beuk.
Eigenlijk voor een oven en grillpan, maar he dat kan ook op een BBQ
Ingredi?nten
[/size]* 2 biefstukken
* 4 dl rode wijn
* 2 stengels sereh, gekneusd
* 100 gram suiker
* olie
* 1 pak eiermie
* 1 struik paksoi, grofgesneden
* sojasaus
* chilisaus
Materialen
* wok en BBQ
Bereiden
Marinade:
de rode wijn met suiker en sereh laten inkoken tot het stroperig is.
Wat laten afkoelen en een beetje olie er door roeren.
BBQ voorverwarmen op 60 graden.
De biefstuk doorsnijden zodat het dunnere lapjes zijn.
In een ovenschaal leggen, de marinade er over heen en 30 minuten indirect op de BBQ plaatsen.
Mie voorkoken.
Intussen in wok de paksoi roerbakken, mie toevoegen en sojasaus en chilisaus toevoegen. Mooi wokken tot het goed heet is en de paksoi gaar.
Mie en paksoi op bord scheppen en dan de biefstuk even om en om grillen op de BBQ en in stukjes snijden.
Eet smakelijk en de wijn die over is kan gewoon opgedronken worden