BasBQ
Beef en Steak

Zoervleisj volgens Mele Best

 

DaBigBastard

Vuurmaker
Berichten
59
Vandaag zuurvlees gemaakt volgens het recept van Mele Best. Het smaakte precies zoals ik het ooit in Maastricht gegeten heb en daar was ik naar op zoek. Iedereen heeft zo zijn eigen smaak, maar dit is waar ik naar op zoek was: https://melebest.nl/zuurvlees/

D08A8170-8EF5-4273-A9C7-A05F2F39D710.jpeg


4A904B85-DAE7-42A6-BCEF-CA2F36B63A2B.jpeg


36A75F2B-ABA0-424E-B2D5-E593E5812C8C.jpeg
 
Lekker hoor!
 
Niets mis mit eine keatel zoervleisj.
 
Altijd lekker Limburgs Zoervleisch. De jeneverbessen heb ik eigenlijk nooit gezien hier in Limburg. Naast Rundervlees voornamelijk kruidnagel, laurier, ontbijtkoek, stroop, suiker, uien en azijn. De verhoudingen van de ingrediënten zijn ook vaak geheel anders dan in dit recept. Elk gezin maakt het vaak op eigen wijze en naar eigen smaak.
 
Altijd lekker Limburgs Zoervleisch. De jeneverbessen heb ik eigenlijk nooit gezien hier in Limburg. Naast Rundervlees voornamelijk kruidnagel, laurier, ontbijtkoek, stroop, suiker, uien en azijn. De verhoudingen van de ingrediënten zijn ook vaak geheel anders dan in dit recept. Elk gezin maakt het vaak op eigen wijze en naar eigen smaak.
De jeneverbessen ben ik in meer recepten tegengekomen. Net als oud bruin of ander donker bier, dat hier dan weer niet in zit. Dus ja, er zijn veel varianten, dat had ik wel door. :) Ik vroeg me dan ook af of het wel zou worden, wat ik er van hoopte. Ik heb deze smaak ooit eens geproefd op een terras ergens achter het Vrijthof. Daarna nog vele malen gegeten, maar nooit meer zo lekker. Tot gisteren dan. Misschien dat een echte Limburger het te zoet zou vinden, ik ben er blij mee.
 
Ziet er lekker uit, ik had graag geproefd.
 
Verplaatst naar de rookkamer. Dit is geen recept.
Recepten dienen aan een bepaald format te voldoen, lees daarvoor de regels die in elk receptendeel staan.

Onderwerp 'huisregels Receptendeel' https://www.bbqgenootschap.nl/threads/huisregels-receptendeel.1293/

Als hij aan de regels voldoet plaats ik hem op verzoek terug naar recepten.
 
De jeneverbessen ben ik in meer recepten tegengekomen. Net als oud bruin of ander donker bier, dat hier dan weer niet in zit. Dus ja, er zijn veel varianten, dat had ik wel door. :) Ik vroeg me dan ook af of het wel zou worden, wat ik er van hoopte. Ik heb deze smaak ooit eens geproefd op een terras ergens achter het Vrijthof. Daarna nog vele malen gegeten, maar nooit meer zo lekker. Tot gisteren dan. Misschien dat een echte Limburger het te zoet zou vinden, ik ben er blij mee.
Bier hoort niet in Zoervleisch, dat is meer iets voor in Belgisch stoofvlees. Misschien worden die jeneverbessen wel door sommige mensen in Zoervleisch gebruikt. Voeg het gewoon toe als je het lekker vindt. Met ontbijtkoek ben ik ook altijd zeer spaarzaam. Laurier en kruidnagel gebruik ik juist weer wat royaler.
 
Ik heb het ook een keer met jeneverbessen gemaakt. Verpestte voor mij het hele zoervleisj. Maar er is niet 1 recept voor Limburgs zoervleisj daar zowat elke streek, dorp, familie wel een eigen ‘geheim’ recept heeft. De één wil het zoeter, de ander zuurder of juist kruidiger. Lekker experimenteren en maken hoe je het zelf lekker vindt.
 
Ik heb het ook een keer met jeneverbessen gemaakt. Verpestte voor mij het hele zoervleisj. Maar er is niet 1 recept voor Limburgs zoervleisj daar zowat elke streek, dorp, familie wel een eigen ‘geheim’ recept heeft. De één wil het zoeter, de ander zuurder of juist kruidiger. Lekker experimenteren en maken hoe je het zelf lekker vindt.
Ik hou ook wel van een gin op z’n tijd. Is een voorstadium van jenever. Ik denk dat ik dat er in terugproef. ;-) Ik heb zelfs een recept met 8 jeneverbessen en 8 kruidnagels gezien. Leek me wat veel van het goede. Vooral kruidnagels zijn nogal overheersend. Ach, zoals jullie al schrijven, zoveel mensen zoveel smaken. Ik vind ‘m top zo. 💪🏼
 
Vandaag bij de appie voor 2 euro 850 gram riblappen gescoord (datum liep vandaag af). In de vriezer gegooid, altijd lekker voor wat stoofvlees. Meestal maak ik boeuf bourguignon of goulash maar teeering, dit ziet er ook lekker uit hey! Misschien eens wat anders proberen!

Mooi gemaakt!
 
Vandaag bij de appie voor 2 euro 850 gram riblappen gescoord (datum liep vandaag af). In de vriezer gegooid, altijd lekker voor wat stoofvlees. Meestal maak ik boeuf bourguignon of goulash maar teeering, dit ziet er ook lekker uit hey! Misschien eens wat anders proberen!

Mooi gemaakt!
Da’s goed gescoord, zeg! Deze waren iets duurder, maar het eindresultaat was het dubbel en dwars waard. En met de prijs die jij betaald hebt helemaal. Het door mij gebruikte recept is aardig zoet. Als je ‘m iets minder zoet wilt, kun je het beste even verder zoeken, of minder suiker en/of fruitstroop gebruiken.
 
Verplaatst naar de rookkamer. Dit is geen recept.
Recepten dienen aan een bepaald format te voldoen, lees daarvoor de regels die in elk receptendeel staan.

Onderwerp 'huisregels Receptendeel' https://www.bbqgenootschap.nl/threads/huisregels-receptendeel.1293/

Als hij aan de regels voldoet plaats ik hem op verzoek terug naar recepten.
Hi Ewald, ik snap het. Ik snap ook dat dit forum niet helemaal voor mij is. Althans niet om te posten. Ik zal met plezier de bijdragen blijven volgen, maar ik ben nogal allergisch voor woorden als ‘dienen’ en zinnen als ‘lees de regels’. Ligt helemaal aan mij en jullie bestaan al jaren, dus jullie doen het zeker prima, maar ik ben gewoon niet het type dat voor iedere post eerst op zoek gaat naar regels. Voor mij is BBQ’en fun en die gaat er bij mij snel af als ik enthousiast iets deel en telkens op de vingers getikt wordt. Heel veel succes met jullie verder prachtige forum!
 
Hi Ewald, ik snap het. Ik snap ook dat dit forum niet helemaal voor mij is. Althans niet om te posten. Ik zal met plezier de bijdragen blijven volgen, maar ik ben nogal allergisch voor woorden als ‘dienen’ en zinnen als ‘lees de regels’. Ligt helemaal aan mij en jullie bestaan al jaren, dus jullie doen het zeker prima, maar ik ben gewoon niet het type dat voor iedere post eerst op zoek gaat naar regels. Voor mij is BBQ’en fun en die gaat er bij mij snel af als ik enthousiast iets deel en telkens op de vingers getikt wordt. Heel veel succes met jullie verder prachtige forum!
Gewoon lekker blijven delen joh! Geniet we allemaal van. Recepten deel is gewoon voor compleet uitgeschreven recepten. Verder low en slow is onder 150gr langzaam gegaard en high fast de andere dingen. Rookkamer kan voor zover ik weet alles haha
 
Da’s goed gescoord, zeg! Deze waren iets duurder, maar het eindresultaat was het dubbel en dwars waard. En met de prijs die jij betaald hebt helemaal. Het door mij gebruikte recept is aardig zoet. Als je ‘m iets minder zoet wilt, kun je het beste even verder zoeken, of minder suiker en/of fruitstroop gebruiken.
Ah goede tip! Ben niet zo'n zoetekauw haha
 
Hi Ewald, ik snap het. Ik snap ook dat dit forum niet helemaal voor mij is. Althans niet om te posten. Ik zal met plezier de bijdragen blijven volgen, maar ik ben nogal allergisch voor woorden als ‘dienen’ en zinnen als ‘lees de regels’. Ligt helemaal aan mij en jullie bestaan al jaren, dus jullie doen het zeker prima, maar ik ben gewoon niet het type dat voor iedere post eerst op zoek gaat naar regels. Voor mij is BBQ’en fun en die gaat er bij mij snel af als ik enthousiast iets deel en telkens op de vingers getikt wordt. Heel veel succes met jullie verder prachtige forum!

De moderators zijn er niet om jou op de vingers te tikken, meer om een en ander een beetje leesbaar te houden en te zorgen dat andere er ook nog wat in kunnen vinden.

Wat eerder al gezegd is, lekker blijven posten in High en fast/low en slow mocht je eens verkeerd kiezen zetten de moderators het wel in het juiste subgedeelte.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan