- Berichten
- 546
Het weekend stond gisteren alweer voor de deur, gelukkig heb ik een achterdeur en kon ik mn Bastard aansteken. Zo, de slechtste grap van de dag ook weer gehad, dat ruimt op ;-)
Ik had weinig zin in koken, wat niet vaak gebeurt, maar moest toch wat op tafel zien te toveren. Ik had nog een pompoen liggen voor een pompoensoepke, maar dat was er nog niet van gekomen. Die pakkend zag ik een zakje oude kaas liggen wat me op het idee "Gratin!" bracht. Direct de zin in koken weer hervonden, op naar de Q. Die even aangezet richting een indirecte temperatuur van 200 graden. De rest van de ingrediënten bij elkaar gesprokkeld en aan de slag gegaan.
Dit was het team die ging zorgen voor een goddelijke gratin:
Ondertussen de aardappelen in plakjes gesneden, de pompoen uitgehold en in plakjes gesneden, jaha, we bleven nog even plakken ( <- toch nog een genomineerde voor de slechtste grap van de dag :-D ), want direct ook de Babybel maar in plakjes gesneden. Dat was dan gelijk ook het meeste werk, mooi toch, voor een vrijdagmiddag?
Ovenschaal ingevet, plakjes aardappel verdeeld over de bodem, daarop de helft van de oude kaas en de gehele collectie Babybel + een flinke snuf paprikapoeder. Daar bovenop de plakjes pompoen gerangschikt om vervolgens de ander helft oude kaas overheen te strooien. Eitje opkloppen met de kookroom, beetje nootmuskaat, beetje zout en peper naar smaak. Dit over de schaal al gietend verdelen.
Aangezien we 4 keer per week Vega eten (en dit dus de vierde dag zou zijn) heb ik de drang om bacon toe te voegen kunnen weerstaan. Maar dat gaat er de volgende keer zeker in, tenslotte "everything tastes better with bacon" toch? ;-)
Zoals je ziet was mijn souschefke wederom van de partij ;-) Goed haar best gedaan, die kleine spruit! Eenmaal al het bovengenoemde afgerond, mocht de ovenschaal voor een uurtje op de Q. Die stond al mooi steady op 200 graden, dus het was een go! Nog snel een paar blokjes boter op de schaal gelegd en toen erop gezet. Het wachten kon beginnen!
Na een uurtje heb ik even gekeken, maar vond dat hij nog wel een kwartiertje langer mocht om de kleur wat mooier te krijgen. Die geuren die me tegemoet kwamen toen ik de tuin in liep, och jongens; zat er maar een reukfunctie op dit forum
Na in totaal een uur en kwartier kon de gratin eraf. De foto's spreken voor zich
Laten we zeggen dat het net smaakte als dat het eruit ziet! Echt superlekker en ik kan me nu al verheugen op de volgende keer mét bacon
Recept is ook meer dan goedgekeurd door m'n 3 jarige dochter/souschef, als sidenote voor de ouders onder ons ;-)
Tot een volgende ronde en ik hoop dat jullie hebben genoten van het verslag. En zoals altijd, vragen, recept? U roept maar
Ik had weinig zin in koken, wat niet vaak gebeurt, maar moest toch wat op tafel zien te toveren. Ik had nog een pompoen liggen voor een pompoensoepke, maar dat was er nog niet van gekomen. Die pakkend zag ik een zakje oude kaas liggen wat me op het idee "Gratin!" bracht. Direct de zin in koken weer hervonden, op naar de Q. Die even aangezet richting een indirecte temperatuur van 200 graden. De rest van de ingrediënten bij elkaar gesprokkeld en aan de slag gegaan.
Dit was het team die ging zorgen voor een goddelijke gratin:
Ondertussen de aardappelen in plakjes gesneden, de pompoen uitgehold en in plakjes gesneden, jaha, we bleven nog even plakken ( <- toch nog een genomineerde voor de slechtste grap van de dag :-D ), want direct ook de Babybel maar in plakjes gesneden. Dat was dan gelijk ook het meeste werk, mooi toch, voor een vrijdagmiddag?
Ovenschaal ingevet, plakjes aardappel verdeeld over de bodem, daarop de helft van de oude kaas en de gehele collectie Babybel + een flinke snuf paprikapoeder. Daar bovenop de plakjes pompoen gerangschikt om vervolgens de ander helft oude kaas overheen te strooien. Eitje opkloppen met de kookroom, beetje nootmuskaat, beetje zout en peper naar smaak. Dit over de schaal al gietend verdelen.
Aangezien we 4 keer per week Vega eten (en dit dus de vierde dag zou zijn) heb ik de drang om bacon toe te voegen kunnen weerstaan. Maar dat gaat er de volgende keer zeker in, tenslotte "everything tastes better with bacon" toch? ;-)
Zoals je ziet was mijn souschefke wederom van de partij ;-) Goed haar best gedaan, die kleine spruit! Eenmaal al het bovengenoemde afgerond, mocht de ovenschaal voor een uurtje op de Q. Die stond al mooi steady op 200 graden, dus het was een go! Nog snel een paar blokjes boter op de schaal gelegd en toen erop gezet. Het wachten kon beginnen!
Na een uurtje heb ik even gekeken, maar vond dat hij nog wel een kwartiertje langer mocht om de kleur wat mooier te krijgen. Die geuren die me tegemoet kwamen toen ik de tuin in liep, och jongens; zat er maar een reukfunctie op dit forum


Laten we zeggen dat het net smaakte als dat het eruit ziet! Echt superlekker en ik kan me nu al verheugen op de volgende keer mét bacon

Tot een volgende ronde en ik hoop dat jullie hebben genoten van het verslag. En zoals altijd, vragen, recept? U roept maar
