als je op vakantie gaat ( of vrienden van je) naar Italien, neem dan alcohol puro mee.
dat is 94% en gemaakt om zelf likeur te maken.
kosten +/- ?8.50/?15.00 (bij de lokale super).
dit recept is super simpel en erg lekker.
benodigdheden; 10+biologische/ onbespoten citroenen
1 ltr alcohol
1 ltr water
1 kg suiker
schil de citroenen heel dun, er mogen geen witte resten op de schil blijven zitten want dit geeft een bittere smaak.
doe dit samen met de alcohol in een grote weckpot, en laat dit 3 weken koel( kelder) en donker staan.
schud dit om de dag.
maak een siroop van 1 ltr water en 1 kg suiker.
wil je het minder zoet, dan gebruik je minder suiker.
en wil je hem minder sterk dan gebruik je meer water.
filter de alcohol door een kaasdoek of theedoek en meng het met de siroop en vul de flessen.
salute!
dat is 94% en gemaakt om zelf likeur te maken.
kosten +/- ?8.50/?15.00 (bij de lokale super).
dit recept is super simpel en erg lekker.
benodigdheden; 10+biologische/ onbespoten citroenen
1 ltr alcohol
1 ltr water
1 kg suiker
schil de citroenen heel dun, er mogen geen witte resten op de schil blijven zitten want dit geeft een bittere smaak.
doe dit samen met de alcohol in een grote weckpot, en laat dit 3 weken koel( kelder) en donker staan.
schud dit om de dag.
maak een siroop van 1 ltr water en 1 kg suiker.
wil je het minder zoet, dan gebruik je minder suiker.
en wil je hem minder sterk dan gebruik je meer water.
filter de alcohol door een kaasdoek of theedoek en meng het met de siroop en vul de flessen.
salute!