- Berichten
- 59
Hi Allemaal,
Lang geleden dat ik hier iets heb gepost, BBQ wel veel aan gehad afgelopen jaren
.
Een tijdje lang ben ik op zoek gegaan naar een goede platesetter/convegtor voor de Weber Master Touch, maar deze is niet echt te vinden. Ik wil het gehele oppervlakte gebruiken voor low en slow, en voorkomen dat er directe stralingswarmte naar het gerecht gaat als ik de kolen aan een kant doe.
Een kennis van mij heeft een kleibak oven, kan tot 1200 graden, met afmeting van 38x38x38 cm. Ik denk zelf dus aan een soort tafeltje, met een diameter van 35/36 cm met een paar pootjes.
Paar vraagjes voor de kenners:
- hoe dik is een platesetter voor een kamado? Ik schat 2/2,5 cm?
- hoeveel ruimte zit er bij een kamado tussen a) kolen en platesetter en b) tussen platesetter en rooster?
Tussen het kolenrooster en het grilrooster zit zo’n 13 cm op de weber.
tot slot, iemad nog tips?
Lang geleden dat ik hier iets heb gepost, BBQ wel veel aan gehad afgelopen jaren

Een tijdje lang ben ik op zoek gegaan naar een goede platesetter/convegtor voor de Weber Master Touch, maar deze is niet echt te vinden. Ik wil het gehele oppervlakte gebruiken voor low en slow, en voorkomen dat er directe stralingswarmte naar het gerecht gaat als ik de kolen aan een kant doe.
Een kennis van mij heeft een kleibak oven, kan tot 1200 graden, met afmeting van 38x38x38 cm. Ik denk zelf dus aan een soort tafeltje, met een diameter van 35/36 cm met een paar pootjes.
Paar vraagjes voor de kenners:
- hoe dik is een platesetter voor een kamado? Ik schat 2/2,5 cm?
- hoeveel ruimte zit er bij een kamado tussen a) kolen en platesetter en b) tussen platesetter en rooster?
Tussen het kolenrooster en het grilrooster zit zo’n 13 cm op de weber.
tot slot, iemad nog tips?