BasBQ
Beef en Steak

Zelf aan de slag met Dry-agen

denman1710

Pitmaster
 
 
Berichten
538
2 weekjes onderweg. Vlees wordt ook hard en erg donker. Her en der wel een groene "gloed"......
0337ef8a907c576201243b357f644a2f.jpg
d29745e1b175f32dff41e405a67295be.jpg
f124c379203391cb9e5b2728bbffc415.jpg


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk
 

pepijn

Sprokkelaar
Berichten
25
denman1710 zei:
En de lucht wordt penetranter.....

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

De groene gloed (her)ken ik niet, maar ik heb al diverse kleuren gezien die gewoon goed waren dus daar zou ik me niet druk om maken.

Kun je iets specifieker zijn over de lucht? Is het een rotte lucht, of meer boterachtig?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

denman1710

Pitmaster
 
 
Berichten
538
Boter wil ik het niet noemen. Beetje noot-achtig

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

 

pepijn

Sprokkelaar
Berichten
25
denman1710 zei:
Boter wil ik het niet noemen. Beetje noot-achtig

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

Dan is het goed

We adviseren vaak trouwens om een eerste keer niet te lang te agen, zo kan je wennen aan de smaak. Wat is je planning?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

denman1710

Pitmaster
 
 
Berichten
538
Ik ken het agen al. Smaak is lekker. Normaliter laat ik het doen in de kasten van de Makro.

Ik dacht eerst 60 dagen, maar misschien maak ik er 30 van.

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

 

denman1710

Pitmaster
 
 
Berichten
538
Lijkt dat de zak wel goed aan het vlees is gehecht. Ook aan de onderzijde een groene gloed
bf6062ab98cdc6011e3f6129e267a66b.jpg


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

 

denman1710

Pitmaster
 
 
Berichten
538
Ik ga hem straks uitpakken.....maar....lijkt niet helemaal goed te zijn gegaan. Linksonder is het vlees een beetje groen en het is niet echt hard geworden....ik ben er bang voor helaas.
8384ebafd9b3f21033a57e86413ed61a.jpg
0b292bb1dd28d4ce64d415d3664ee70b.jpg
d2eaed12f309faeb26be9fc5807d15ff.jpg
e2f943e0f9f4020705bb42e9552af495.jpg
fe6dee803a0bf72e9ca305a0136b67d8.jpg


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

 

pepijn

Sprokkelaar
Berichten
25
denman1710 zei:
Ik ga hem straks uitpakken.....maar....lijkt niet helemaal goed te zijn gegaan. Linksonder is het vlees een beetje groen en het is niet echt hard geworden....ik ben er bang voor helaas.
8384ebafd9b3f21033a57e86413ed61a.jpg
0b292bb1dd28d4ce64d415d3664ee70b.jpg
d2eaed12f309faeb26be9fc5807d15ff.jpg
e2f943e0f9f4020705bb42e9552af495.jpg
fe6dee803a0bf72e9ca305a0136b67d8.jpg


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

Ik ben benieuwd, in weze kan er weinig aan mis behalve dat er bacteri?n in de zak zijn gekomen bij aanvang maar dat ruik je echt.

Hoe zijn de condities nageleefd? 1 tot 4 graden en dagelijks openen van de koeling? Het dry aging proces zelf is niet te be?nvloeden.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

denman1710

Pitmaster
 
 
Berichten
538
Zo dan.....nu pas tijd gehad om het vleesje uit te pakken. Geen nare luchtjes integendeel......bijna geen lucht.

Vlees heeft 700gram van zijn 1700gram verloren aan vocht en korst.

Apart hoor. Na uitpakken leek het vlees volledig geplastificeerd te zijn.

Nu gevacumeerd en zaterdag even proeven.

Lijkt tot op heden een geslaagd experiment. Al is het verlies bijna 50%.......wow.....
e65d7404a175d04863411fd534888df7.jpg
9be1fd17ce2ec5d1a14aa57a3ea2174f.jpg
e6cae7944667ac568d25337255d55751.jpg
0d8201eff1a1a836c1aa5028b62a28ec.jpg
e1f957512513a1460190c9ff31363d5f.jpg
c95d3416ac4b05b9fc9e8ee9ddacc4cb.jpg
02ec86df7f697b09a7a6cef6bf36b5a0.jpg
2e60f3ecd7b398530851cc399ec4bcf7.jpg
61207d400c91911374110bbdbad9453f.jpg
9d2d28bdb756f12e470047b503dfd89d.jpg
2678b81e440c4021032fd6650c71a789.jpg
78b211f4bd75b58d24ae14ae32ee7b34.jpg
b38a413becc8e2990a25e15c01f875db.jpg
d17ed8f7736dfbdb849ea6fec14e2088.jpg


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

 

Markv

Kooltjesharker
 
Berichten
175
Mooie stukje vlees! Ben erg benieuwd naar de smaak beleving!


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

pepijn

Sprokkelaar
Berichten
25
Kijk dat ziet er weer mooi uit, een tip voor de volgende keer: Als je het vlees eerst in steaks verdeeld en daarna trimt verlies je minder vlees. Daarnaast is het voor de volle dry-aging smaak van belang dat je niet te veel weg snijd.

Desalniettemin wens ik je alvast smakelijk eten!
 

vogels

Pitmaster
 
 
Berichten
622
ben benieuwd naar je ervaring na het bakken :) ga dit ook eens proberen denk ik
 

Langemakki

Stoker
 
 
Berichten
357
Zakken besteld, denk om 3 verschillende stukken van 500 a 600 gram rib-eye, bavette en staartstuk te gaan proberen
 

Henkie

Vuurmaker
 
 
Berichten
59
Bavette lijkt me lastig, aangezien dat nogal een dun stuk vlees is. Denk dat je met vochtverlies en afsnijden dan nauwelijks iets overhoudt.
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
10.646
Bavette zou ik ook niet doen ivm met de dikte.
 

Free_ltd

Gemarineerd
 
Berichten
1.778
@stijn
We zijn aan het kijken wat een leuke insteek is om het bbqgenootschap te betrekken hierbij dus.. to be continued :)

Is daar nou wat mee gebeurt? Want persoonlijk vind ik het echt wel kostelijke zakjes. Zeker omdat het ook wel eens mis kan gaan. :D
 
Bovenaan Onderaan