Laatste tijd drukke tijden in huize maus. Maar van de week was er weer wat tijd. Was aan het rond neuzen in de vriezer en zag dat ik nog een mooi stuk buikspek had liggen en een rollade (die er al veel te lang lag, die had al op moeten wezen) dus deze begin van de week uitgehaald om te ontdooien.
Woensdag avond heb ik het buikspek klaar gemaakt om te in de marinade te zetten. En voor enkele daagjes te laten intrekken. Jammer genoeg vergeten foto te maken van de voorbereiding. Wel met voor hij de Q ging.
Hier lag het stuk buikspek samen met de kant en klare rollade lekker op het rooster. Heb een stuk rookhout gebruikt van een oud wijnvat. Wat een heerlijke geur komt daar van af.
Halverwege de kerntempratuur. Rollade op 72 graden kern gezet, en zeeuwspek op 75 graden kern.
Bijnaaa klaar. Dus ook maar een tijd voor een lekker biertje. Texels witbier.
En dan het eind resultaat.
Volgende keer alleen het zeeuwspek nog wat langer laten liggen in de marinade. Al met al, zeker weer geslaagd.
Woensdag avond heb ik het buikspek klaar gemaakt om te in de marinade te zetten. En voor enkele daagjes te laten intrekken. Jammer genoeg vergeten foto te maken van de voorbereiding. Wel met voor hij de Q ging.

Hier lag het stuk buikspek samen met de kant en klare rollade lekker op het rooster. Heb een stuk rookhout gebruikt van een oud wijnvat. Wat een heerlijke geur komt daar van af.

Halverwege de kerntempratuur. Rollade op 72 graden kern gezet, en zeeuwspek op 75 graden kern.

Bijnaaa klaar. Dus ook maar een tijd voor een lekker biertje. Texels witbier.

En dan het eind resultaat.


Volgende keer alleen het zeeuwspek nog wat langer laten liggen in de marinade. Al met al, zeker weer geslaagd.