Voor jullie een oude bekende, voor mij de eerste keer Zeeuws Spek dus ik deel hem toch maar even. De volgende ingredi?nten heb ik gebruikt.
1000 gr buikspek
50 gr ketjap
1 zakje (20 gr) marinade kruiden Verstegen
10 gr colorozo zout
Van de slager wat colorozozout meegekregen.
De marinade gemaakt van de bovenstaande ingredi?nten. Flink met een vork gaten geprikt zodat de marinade er in kan trekken, ik heb nog geen injecteerder. 3 dagen laten marineren en vervolgens op de Q bij een temperatuur van 165 C tot kerntemperatuur van 72, na ongeveer een uur.
Zie hier het eindresultaat. Heerlijk!
1000 gr buikspek
50 gr ketjap
1 zakje (20 gr) marinade kruiden Verstegen
10 gr colorozo zout

Van de slager wat colorozozout meegekregen.
De marinade gemaakt van de bovenstaande ingredi?nten. Flink met een vork gaten geprikt zodat de marinade er in kan trekken, ik heb nog geen injecteerder. 3 dagen laten marineren en vervolgens op de Q bij een temperatuur van 165 C tot kerntemperatuur van 72, na ongeveer een uur.

Zie hier het eindresultaat. Heerlijk!

