BasBQ
Beef en Steak

Zeeuws Spek

 

Ati

Stoker
Berichten
253
Voor jullie een oude bekende, voor mij de eerste keer Zeeuws Spek dus ik deel hem toch maar even. De volgende ingredi?nten heb ik gebruikt.

1000 gr buikspek
50 gr ketjap
1 zakje (20 gr) marinade kruiden Verstegen
10 gr colorozo zout
e3a0d7b1ef49fd58f8d5404876e304ac_zpsb06551c8.jpg


Van de slager wat colorozozout meegekregen.
De marinade gemaakt van de bovenstaande ingredi?nten. Flink met een vork gaten geprikt zodat de marinade er in kan trekken, ik heb nog geen injecteerder. 3 dagen laten marineren en vervolgens op de Q bij een temperatuur van 165 C  tot kerntemperatuur van 72, na ongeveer een uur.
b4941c919b016a84e505cdeef43323bf_zps49644680.jpg


Zie hier het eindresultaat. Heerlijk!
0c85cee613b507e40d0b2921a27485be_zps89957f3c.jpg

1ff11ec3bf5096fdc14884090587e480_zpsb639f1ef.jpg

 
Kan je een stuk bij de baasjes van Freek en Willem af laten leveren?
 
Wel lucht dicht inpakken, en zeggen ... is voor de buurman op 104...
 
Whoah!!! errug lekker, koud op brood of warm van het mes... doe mij maar een stukje......
 
Lust ik!! :D
 
heerlijk! Krijg er trek van ;)
 
Ja ja, lekker hoor. Die lust ik zeker wel :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan