Holgersson
Tondelzoeker
- Berichten
- 11
Na mijn voorstelrondje trap ik mijn deelname aan dit forum af met een gevulde zeebaars die ik afgelopen weekend gemaakt heb.
Het is de eerste keer dat ik zeebaars bereid, dus het was wat proberen. Na wat lezen van wat recepten heb ik er uiteindelijk iets lekkers van gemaakt.
Ik heb de vis gevuld met takjes rozemarijn, knoflook en limoen.
Aangezien ik geen visklem heb, heb ik van dat slagerstouw gebruikt om de boel bijeen te houden.
De vis heb ik vervolgens ingesmeerd met olijfolie en gekruid met zeezout en fruit/peper/citroen kruiden van Verstegen.
Aangezien het de eerste keer is dat ik een zeebaars op de bbq heb liggen was het wat uitproberen kwa temperatuur.
Uiteindelijk heb ik hem indirect op ca. 200gr. laten roken met een chunk appelhout.
Bij een kerntemperatuur van 55gr. heb ik de vis aan beide zijden kort afgegrilld, uiteindelijke kerntemperatuur was 63gr.
Met het eindresultaat was ik super tevreden, we waanden ons even aan de Middellandse zee!
(helaas geen foto's van het bord met de salade erbij)
Als jullie nog suggesties hebben voor een alternatief gerecht of tips hebben dan is delen welkom!
Groet Niels
Het is de eerste keer dat ik zeebaars bereid, dus het was wat proberen. Na wat lezen van wat recepten heb ik er uiteindelijk iets lekkers van gemaakt.
Ik heb de vis gevuld met takjes rozemarijn, knoflook en limoen.
Aangezien ik geen visklem heb, heb ik van dat slagerstouw gebruikt om de boel bijeen te houden.
De vis heb ik vervolgens ingesmeerd met olijfolie en gekruid met zeezout en fruit/peper/citroen kruiden van Verstegen.
Aangezien het de eerste keer is dat ik een zeebaars op de bbq heb liggen was het wat uitproberen kwa temperatuur.
Uiteindelijk heb ik hem indirect op ca. 200gr. laten roken met een chunk appelhout.
Bij een kerntemperatuur van 55gr. heb ik de vis aan beide zijden kort afgegrilld, uiteindelijke kerntemperatuur was 63gr.
Met het eindresultaat was ik super tevreden, we waanden ons even aan de Middellandse zee!
(helaas geen foto's van het bord met de salade erbij)
Als jullie nog suggesties hebben voor een alternatief gerecht of tips hebben dan is delen welkom!
Groet Niels