BasBQ
Beef en Steak

Zaterdag bbq

cold_as_ijs

Stoker
 
Berichten
375
Toch maar besloten om vandaag te gaan bbqen. In de vriezer had ik nog zwijn die op moest. We waren met zijn drieën (ik, vriendin en zoontje). De allerjongste eet toch nog geen vlees. Dus het werd st louis swine steak, stooflappen gestoofd in sweet baby ray en een eigen bier. Daarnaast zwijnenhaas gemarineerd met honing (van mijn ouders) mosterd saus. De saus was 2 lepels honibg, 1.5 lepel mosterd en rozemarijn. De haasjes eerste in de zout en peper gezet, daarna ingewerkt met de marinade. Deze gegaard op een bbq plankje.
Verder nog een worstje gebakken voor mijn zoontje en garnalen. Eigenlijk wad het dus een klassieke Nederlandse bbq alleen dan niet alles gecremeerd
0FEB9A51-2BE4-4925-A9B8-E5CA0E558148.jpeg
0FEB9A51-2BE4-4925-A9B8-E5CA0E558148.jpeg
B1BEEBD1-FEDC-4E19-BA1C-BB8B259F67C2.jpeg
458EA238-F055-42D8-9331-0444BCBF7F9D.jpeg
91DA23F9-A839-458A-8A45-D3B79F44B852.jpeg
391A2968-FF5A-4322-9C46-4B8543ED681E.jpeg
C0DDC2A0-684E-4F8A-860F-FD24A3EBFDB1.jpeg
14885E88-59DA-48B9-8A65-24FA977D6A41.jpeg
B5BFF143-B75B-4D34-B1E9-FCCE81211AC8.jpeg
A68062C6-8A26-49AD-8872-B07DB0D6E03B.jpeg
90E8A270-0393-447E-B8B6-208603BD2BE2.jpeg
4F8012FC-F4E3-4159-8083-33B2F8E6F7D0.jpeg
 

cold_as_ijs

Stoker
 
Berichten
375
Het was heerlijk. Stooflappen ala St Louis zijn een mooie manier om ze klaar te maken.

De haas was misschien iets te ver doorgegaard (kern 72 ofzo) maar dat is ook het lastige bij zo’n dun stukje vlees om dan ook het plank smaakje erin te krijgen en hem sappig te houden. Hij was sappiger dan de gemiddelde varkenshaas die ik normaal gesproken krijg voorgeschoteld, maar kan natuurlijk net iets beter 😀.

Temperatuur controle was trouwen nog een dingetje. Was ook meteen al het gietijzer aan het inbranden. Gevolg dat door het vele opnenen de temperatuur ondertussen was doorgeschoten naar de 200 graden. Dat terwijl ik van plan was om het te garen op 150 graden. Lukte me wel om de temperatuur uiteindelijk te laten zakken naar 180. Vraag me af of met andere houtskool wat makkelijker zal gaan, had nu quebracho gebruikt. Kan me voorstellen dat zachtere houtskool ook wat makkelijker terug gaat in temperatuur.
 

@rno

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.146
Lekker gerecht zo en voor 3 personen

Terug koelen gaat minder snel dan opstoken, wellicht het inbranden niet tegelijk moeten doen
 
Bovenaan Onderaan