BasBQ
Beef en Steak

Zalmplankje van de BGE

 
 

Vatos

Kooltjesharker
Berichten
166
Voor het eerst wou ik toch maar eens zalm van het eikenhouten cedarhouten plankje proberen, toevallig had ik nog twee plankjes liggen, gekregen bij de BGE.
Twee stukjes zalm bereid, ??n met zout en citroen en de ander met een klein beetje tabasco , hot maggie en pezo.
Ik vond zelf de tweede variant het lekkerst! :)
Barbecue opgestookt tot zo'n 150 graden samen met wat Jack daniels whiskey houtsnippers

Nieuwe conveggtor maar eens vies maken  :D
20170603_174335_zpsvvzkdihz.jpg


20170603_180431_zpsolbv3q0w.jpg


20170603_180449_zps5jtc9lnj.jpg


20170603_180658_zpsrdorbabg.jpg


Op 150 graden lekker laten gaan tot een kerntemp van 45 graden
20170603_181236_zpslidjpmvt.jpg


(sorry voor de reclame, ik kreeg de plankjes nou eenmaal bij mijn BGE :D )
20170603_183829_zpsek7qgznx.jpg


20170603_184612_zpssg91uecd.jpg


Bedankt voor het kijken!
 
Ziet er top uit!
 
mooi hoor
 
henri.wolbrink zei:
Vermoed dat je cederhout bedoeld ipv eiken.

Oops, inderdaad  :D

Lowietje72 zei:
Maar waarom het plankje en houtsnippers?

Zelf vind ik de rook van de houtsnippers erg lekker,  het plankje zelf rookt niet, de smaak trekt overigens wel in de vis, maar met de houtsnippers krijg je toch een lekker rook effect.
 
.
 
Paar uurtjes omder(!) wage rate leggen. En dan direct boven vuur. Leg zelf schijven citroen en verse rozemarijn takken onder en in de vis.
 
henri.wolbrink zei:
Paar uurtjes omder(!) wage rate leggen. En dan direct boven vuur. Leg zelf schijven citroen en verse rozemarijn takken onder en in de vis.
Zal ik de volgende keer ook eens proberen! Thanks
 
Plankje lekker direct verwarmen geeft ceder smaak veel beter af en kan je de houtsnippers achterwege laten!
 
Echt niet goor!
 
Terug
Bovenaan Onderaan