Beef en Steak

Zalm vant plenkske

 
 

Wailer

Stoker
Berichten
372
Mooie dag vandaag en de plankjes waren op tijd binnen.
Waren erg lang en heb ze maar even doormidden gezaagd. Ik ben immers een geboren Zeeuw en zunig

Op menu: Bobby Flays cedar salmon met Mikes aardappelsalade en groene asperges.
Ik heb eens gelezen; geen fotos dan niet dus bij deze... De fotos!

Eerst de aardappelsalade voorbereid.
Aardappels gewassen en ingesmeerd met olie op de Q
79b4fb02fbf81d2be4f16299ead91b6f.jpg


In tussentijd de bosui, ui, bieslook en suiker gemengd
0da2adfe7784f536b09357a2b6fd41b3.jpg


Aarsappels gaar (zijn zo ook lekker met sausje wed ik) en in stukken gesneden
.. Koelen ze wat sneller af.
4b49afc327d7104e793a0535de28bf43.jpg


Zalm preparen insmeren met mosterd (had gewone in huis en dijon scherp dus heb even gemend) laag bruine suiker et voila
94c60878d4ab80cc1bdb89001d87b0d5.jpg


Zalm opt plenkske op de Q tijd om.aardappelsalade af te maken
2130405f27864e195891f975089880a6.jpg


Tussendoor even groene asperges 3 min koken. Dan met koud water afspoelen, even drogen en even omwikkelen met spek voor mij en droge ham voor de de des huizes.

Laatste 5 minuten de asperges even bij de zalm. Opwarmen en spek/ham crusty laten worden. Oh ja... Krijgen ook subtiel rooksmaakje mee.
a15a62fc2615843c5e3eb4f8919be09c.jpg


Zalm goed! (48C) dan aan tafel!

Smakelijk!
2c2db0ac5c203810589e555bf4632f90.jpg


Lekkerrrrrr... Dat mijn vriendin vraagt: wat ga je morgen maken lieverd? Is het de lekkere witte wijn pinot grigio of is ze serieus?


Ballen kan ze krijgen, Moink Ballen!
Dank voor het kijken!

Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk

 
heul mooi verslag en ziet dr heerlijk uit met die mooie foto s.

Wailer zei:
nou als ze mij vraagt welke ballen,dan zeker geen Moink.
en over smaak van ballen ga IK niet twisten met de directrice .
de moink s kommen later wel als dr weer rust is in de tent en ik rustig buiten (ongestoord)naar mn oven kan
 
Ziet er goed uit!
 
Wailer zei:
Waren erg lang en heb ze maar even doormidden gezaagd. Ik ben immers een geboren Zeeuw en zunig

Aarsappels Die mag je zelf opeten ;) gaar (zijn zo ook lekker met sausje wed ik) en in stukken gesneden
.. Koelen ze wat sneller af.

Zalm goed! (48C) dan aan tafel!
Bedoel je 48? kerntemperatuur?


Ziet er lekker uit, zal wel een typovaut zijn die achterdeur-aardappels?

Doe je iets speciaals met zo een cedar plankje voor je de zalm erop legt?
En hoe dik is zo een plankje?
Ga ze zelf zagen, ben ook nogal zuinig B-)
 
Borsalino zei:
Wailer zei:
Waren erg lang en heb ze maar even doormidden gezaagd. Ik ben immers een geboren Zeeuw en zunig

Aarsappels Die mag je zelf opeten ;) gaar (zijn zo ook lekker met sausje wed ik) en in stukken gesneden
.. Koelen ze wat sneller af.

Zalm goed! (48C) dan aan tafel!
Bedoel je 48? kerntemperatuur?


Ziet er lekker uit, zal wel een typovaut zijn die achterdeur-aardappels?

Doe je iets speciaals met zo een cedar plankje voor je de zalm erop legt?
En hoe dik is zo een plankje?
Ga ze zelf zagen, ben ook nogal zuinig B-)
Haha ja... AarDappels natuurlijk.

Uurtje ofzo vantevoren in water leggen met iets zwaars erop, anders gaat het drijven. Van mij denk ongeveer 8-10mm dik.

Let op.bij houthandels. Kunnen ze bewerkt zijn met chemicalien en dat wil je niet eten. Kunnen zeg ik, want zal lamg niet overal zijn

Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk

 
jeminee, dat ziet er echt heerlijk uit! :D
 
Wailer, mijn houthandel heeft puur ceder hout, ben schrijnwerker dus ervaring mee.

Eens zien wat het gaat kosten voor het korste stuk ceder te laten verzagen, wat dan de kostprijs is van 1 plankje.

Trouwens wat is een ideale maat voor zo een plankje?
 
Ziet er heerlijk uit!
 
Borsalino zei:
Wailer, mijn houthandel heeft puur ceder hout, ben schrijnwerker dus ervaring mee.

Eens zien wat het gaat kosten voor het korste stuk ceder te laten verzagen, wat dan de kostprijs is van 1 plankje.

Trouwens wat is een ideale maat voor zo een plankje?
Ligt aan aantal en grootte van de vis

Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk

 
fijn bordje zo hoor
 
Ziet er lekker uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan