BasBQ
Beef en Steak

Zalm op een plankje

Hier zeker ook favoriet maar dan wel veel minder graag. Ik zie alleen maar veel te gare stukjes zalm. Het eiwit is er bij beide foto's uit de zalm gelopen. Dit duit op veel te ver gegaard. Haal de zalm uit je Q als je puntjes eiwit op de zalm ziet komen dan is de zalm lekker.

Nog een tip leg de zalm in zijn geheel op de plak en snij de zijde bij. Dan is deze even dik en gelijkmatig gaar. Van de afsnijdsels kun je tartaar (hakken uitje en peper zout  citroensap )maken of de volgende dag door de pasta!

En zalm kun je net zo eten als biefstuk rood, medium en ..... De laatste is zonde van de vis. Jammer dat de vis geleefd heeft.

Ik heb helaas geen foto van een bereide zalm op plak.

 
Zalm op een plankje, daar worden heel veel mensen gelukig van.
 
Hier zeker ook favoriet maar dan wel veel minder graag. Ik zie alleen maar veel te gare stukjes zalm. Het eiwit is er bij beide foto's uit de zalm gelopen. Dit duit op veel te ver gegaard. Haal de zalm uit je Q als je puntjes eiwit op de zalm ziet komen dan is de zalm lekker.

Nog een tip leg de zalm in zijn geheel op de plak en snij de zijde bij. Dan is deze even dik en gelijkmatig gaar. Van de afsnijdsels kun je tartaar (hakken uitje en peper zout  citroensap )maken of de volgende dag door de pasta!

En zalm kun je net zo eten als biefstuk rood, medium en ..... De laatste is zonde van de vis. Jammer dat de vis geleefd heeft.

Ik heb helaas geen foto van een bereide zalm op plak.

Veel te gaar is overdreven. Het is niet alleen eiwit ook de mosterd is aan elkaar blijven kleven met het krimpen van de vis. De dikke stukken waren zelfs nog licht glazig. Ik heb de zalm bewust gesneden, omdat ik dacht meer oppervlak is meer rooksmaak. Maar zoals eerder gezegd laat ik dit de volgende keer gaan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan