BasBQ
Beef en Steak

Zalm op een plankje

 
 

lollie-be

Kooltjesharker
Berichten
110
Om te beginnen: Beste wensen en een gezond en nieuw lekker bbq jaar.

Als voorgerechtje nog eens zalm op een plankje gemaakt.
Simpel: peper en zout, mosterd, laagje suiker

Toen ik een paar jaar geleden voor de eerste keer een zalm op plankje maakte, was de suiker lekker gekarameliseerd.
Maar dat laagje lukt mij niet meer. Ik begrijp niet hoe dit komt.
Iemand tips om dit te krijgen?

Ik leg steeds mijn plankje in water, dan boven de kolen tot het begint te roken, en dan leg ik mijn zalm er op.
20 min later is dit klaar.
 
Op welke temperatuur doe je dit en met welke suiker? Dat zijn variabelen die hier van belang zijn.
 
190? en deze keer rietssuiker gebruikt. De vorige keer was het licht bruine suiker.

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

 
Dat is je probleem. Basterdsuiker of een andere zachte soort gebruiken. Basterdsuiker is typisch Nederlands dus ik weet niet of dat ik Belgi? makkelijk verkrijgbaar is.
 
Ik laat altijd familie uit Belgi? Cassonade Graeffe mee nemen. Iets wat ik nog niet op zalm heb geprobeerd. Maar ontzettend lekker en fijn is. M'n voorraad is helaas op. Maar ik wil het zeker eens op zalm proberen.
 
De vorige keer was het zo'n cassenade. Licht bruine suiker. Toen was het ook niet gekarameliseerd.
Vind ik heel raar want de eerste keer was het ook met zo'n suiker en was die wel gekarameliseerd.
Misschien heeft het te maken met hoe dik ik het laagje doe?

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan