- Berichten
- 218
Eindelijk weer eens tijd om wat te posten.
Vanavond een mooi stuk zalm op een cederhouten plank gegaard op de WGA. Erg goed geslaagd, we hebben zitten smullen. Daarom wil ik jullie het recept niet onthouden. Echt een aanrader. Het is een bewerking van een recept van Jamie Purviance in Weber's Real Grilling. Komt ie:
Recept
Dressing:
Verder:
Dit is daslook overigens. Qua geur en smaak het midden tussen bieslook en knoflook. Als je door het bos loopt ruik je een heerlijk aromatische zachte uiengeur. Geweldig.
Mix de ingredi?nten van de dressing door elkaar en zorg dat er een mooie emulsie ontstaat. Een blender is dan soms handig. Overigens is het zo dat als je een dressing consequent rechtsom blijft draaien met je garde, hij ook mooi wordt. Vraag me niet waarom, maar het is zo. Probeer maar.
Leg de zalm op een stuk bakpapier en giet ongeveer de helft van de dressing over de vis. Verdeel het met een kwastje, zodat alles mooi bedekt is.
Doe, nadat je een mooi vuurtje hebt gemaakt in je BBQ, de natte cederplank op het vuur. Laat hem een paar minuten goed heet worden, maar laat hem niet verbranden.
Draai hem om en leg de zalm met de huidkant op de plank.
Doe de deksel op je Q.
Tja, hoe lang moet ie er nou op? Ik heb hem iets meer dan tien minuten gegeven en dat bleek precies goed. De zalm had een heerlijke rooksmaak en was mooi ros? van binnen.
Erg tevreden over het resultaat. Geserveerd met broccoli en de resterende dressing. Doen!
Vanavond een mooi stuk zalm op een cederhouten plank gegaard op de WGA. Erg goed geslaagd, we hebben zitten smullen. Daarom wil ik jullie het recept niet onthouden. Echt een aanrader. Het is een bewerking van een recept van Jamie Purviance in Weber's Real Grilling. Komt ie:
Recept
Dressing:
- 2 eetlepels verse limoensap
- 2 eetlepels frambozenazijn
- 2 eetlepels Dijon mosterd
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels bieslook (ik heb hier vers geplukte daslook voor gebruikt, wat nu in de Kennemerduinen overal groeit. Het is een beschermd plantje, maar ja, ik ben de boswachter...
- peper en zout
- half teentje knoflook (fijngehakt)
- halve theelepel cayennepeper of chilivlokken
- 5 eetlepels olijfolie
Verder:
- een mooi stuk zalmfilet met huid
- een cederhouten plank, minimaal een uur onder water gelegen
Dit is daslook overigens. Qua geur en smaak het midden tussen bieslook en knoflook. Als je door het bos loopt ruik je een heerlijk aromatische zachte uiengeur. Geweldig.
Mix de ingredi?nten van de dressing door elkaar en zorg dat er een mooie emulsie ontstaat. Een blender is dan soms handig. Overigens is het zo dat als je een dressing consequent rechtsom blijft draaien met je garde, hij ook mooi wordt. Vraag me niet waarom, maar het is zo. Probeer maar.
Leg de zalm op een stuk bakpapier en giet ongeveer de helft van de dressing over de vis. Verdeel het met een kwastje, zodat alles mooi bedekt is.
Doe, nadat je een mooi vuurtje hebt gemaakt in je BBQ, de natte cederplank op het vuur. Laat hem een paar minuten goed heet worden, maar laat hem niet verbranden.
Draai hem om en leg de zalm met de huidkant op de plank.
Doe de deksel op je Q.
Tja, hoe lang moet ie er nou op? Ik heb hem iets meer dan tien minuten gegeven en dat bleek precies goed. De zalm had een heerlijke rooksmaak en was mooi ros? van binnen.
Erg tevreden over het resultaat. Geserveerd met broccoli en de resterende dressing. Doen!