Vrijdag even een halve zijde zalm low en slow (15min) bereid, en het resultaat was weer om je vingers bij af te slikken, uiteraard de buren hebben ook meegenoten 
Benodigdheden,
halve zijde zalm
zout
peper
mosterd (maakt niet uit wat voor)
basterdsuiker
cedar houten velletje.
leg een cedar houten velletje ongeveer 15 min voordat het op de bbq gaat even in wat handwarm water om te wellen, dit zorgt ervoor dat het niet gelijk gaat smeulen/branden op de bbq
De halve zijde zalm in mootjes gesneden en voorzien van wat zout en peper, leg deze op het cedar houten velletje en smeer ze vervolgens ruim in met mosterd en bestrooi het daarna met basterdsuiker.
Ik heb de bbq op een temp van 110 graden gebracht en de kooltjes aan ??n kant geplaatst voor indirect garen. Plaats het velletje met de mootjes zalm op het rooster en laat hem garen tot 45 graden (niet hoger dan 50 want dan wordt hij wat droog)
ongeveer 15 min later is het klaar.







Benodigdheden,
halve zijde zalm
zout
peper
mosterd (maakt niet uit wat voor)
basterdsuiker
cedar houten velletje.
leg een cedar houten velletje ongeveer 15 min voordat het op de bbq gaat even in wat handwarm water om te wellen, dit zorgt ervoor dat het niet gelijk gaat smeulen/branden op de bbq
De halve zijde zalm in mootjes gesneden en voorzien van wat zout en peper, leg deze op het cedar houten velletje en smeer ze vervolgens ruim in met mosterd en bestrooi het daarna met basterdsuiker.
Ik heb de bbq op een temp van 110 graden gebracht en de kooltjes aan ??n kant geplaatst voor indirect garen. Plaats het velletje met de mootjes zalm op het rooster en laat hem garen tot 45 graden (niet hoger dan 50 want dan wordt hij wat droog)
ongeveer 15 min later is het klaar.





