BasBQ
Beef en Steak

Zalm: Miso Glazed Zalm met Venkel en Sinaasappelsalade

 
 
 
 

PH met een F

Pitmaster
Berichten
516
b5507d162e24de60a9eb76c0a0f35238.jpg


De bbq aan voor de lunch. Op een maandag nog wel..
het moet niet gekker worden!
Ik had zin in een lekker stukje wilde zalm, dus why not.
Dit gerecht heeft een perfecte balans tussen zoet, zout, hartig en zuur. Knapperige venkel en radijs, met heerlijk zachte zalm. *chefskiss*

- 2 wilde zalmfilets
- 2 eetlepels witte miso pasta
- 1 eetlepel mirin
- 1 eetlepel tomasu sojasaus (doen! Echt de moeite/extra euro’s waard)
- 1 theelepel sesamolie
- 1/2 venkelknol, in dunne plakjes gesneden
- 1 sinaasappels, gepeld en in partjes gesneden
- 1 radijs op de mandoline in dunne plakjes gesneden
- Twee eetlepels (ongeveer) gehakte verse koriander
- Zout en peper naar smaak (ik heb gerookte maldon gebruikt)

Ik begon met de miso pasta, mirin, sojasaus en sesamolie in een kleine kom tot een gladde pasta te mengen.
Daar smeerde ik de zalm filets mee in.

Die mochten vervolgens op een cederhouten plankje op de bbq van ongeveer 120 graden.

3d6d69912550d6e4b6e96e3f0c8b817e.jpg



Ondertussen maakte ik de salade door alle overige ingrediënten bij elkaar te gooien en op smaak te brengen met wat zout en peper. ‘T hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn


De zalm had na zo’n 20 minuten, het waren dunne stukjes, een kern temperatuur van 52 graden.
Beetje venkel sprietjes er op voor de mooi, en smullen maar!
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Zo, ik kom ook bij jou lunchen. 😎
Hier is het al drie dgn de natte moesson. 🤬
 
Poeh, dat ziet er goed uit!

Wij komen morgen graag met 2 personen lunchen.
 
Dit zijn recepten waar ik blij van word. Niet het geijkte maar net met een mooie twist. Top gedaan.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mooi gerecht, mooi recept, ik verplaats deze naar het recepten onderdeel nat spul, komt hij beter tot zijn recht
 
Schitterend bordje zo. Ga ik ook eens maken. Dank je wel!
 
Terug
Bovenaan Onderaan