- Berichten
- 512
De bbq aan voor de lunch. Op een maandag nog wel..
het moet niet gekker worden!
Ik had zin in een lekker stukje wilde zalm, dus why not.
Dit gerecht heeft een perfecte balans tussen zoet, zout, hartig en zuur. Knapperige venkel en radijs, met heerlijk zachte zalm. *chefskiss*
- 2 wilde zalmfilets
- 2 eetlepels witte miso pasta
- 1 eetlepel mirin
- 1 eetlepel tomasu sojasaus (doen! Echt de moeite/extra euro’s waard)
- 1 theelepel sesamolie
- 1/2 venkelknol, in dunne plakjes gesneden
- 1 sinaasappels, gepeld en in partjes gesneden
- 1 radijs op de mandoline in dunne plakjes gesneden
- Twee eetlepels (ongeveer) gehakte verse koriander
- Zout en peper naar smaak (ik heb gerookte maldon gebruikt)
Ik begon met de miso pasta, mirin, sojasaus en sesamolie in een kleine kom tot een gladde pasta te mengen.
Daar smeerde ik de zalm filets mee in.
Die mochten vervolgens op een cederhouten plankje op de bbq van ongeveer 120 graden.
Ondertussen maakte ik de salade door alle overige ingrediënten bij elkaar te gooien en op smaak te brengen met wat zout en peper. ‘T hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn
De zalm had na zo’n 20 minuten, het waren dunne stukjes, een kern temperatuur van 52 graden.
Beetje venkel sprietjes er op voor de mooi, en smullen maar!
Laatst bewerkt door een moderator: