Beef en Steak

Zalm met hartige maple syrup glaze

  • Onderwerp starter Onderwerp starter G4P
  • Startdatum Startdatum

G4P

Tondelzoeker
Berichten
15
Eigenlijk moet de zalm natuurlijk de hoofdrolspeler zijn maar deze glaze steelt de show!

Ik heb het recept voor deze glaze ooit uit de krochten van het internet getrokken en eigenlijk nooit meer ergens anders terug gezien.

Daar moeten we eens verandering in brengen.

Dus bij deze de ingrediënten:
30 gr boter
60 gr soy sauce
90 gr maple syrup
2 el olijfolie
2 tl knoflookpoeder
1/2 tl uienpoeder

Gooi het allemaal bij elkaar en laat zachtjes inkoken en blijf roeren. Er zitten best wat suikers in en ik heb al wel eens gehad dat de boel is verbrand (puur klunzigheid). Uiteindelijk moet je een schone lijn over de bodem van de pan kunnen trekken zoals hieronder. Dan blijft de glaze ook goed zitten op de zalm.

01887b5c4611b87270abf968c0f21444.jpg


Hoe je de zalm bereid is aan jullie zelf.

Ik ga voor een bbq met 80 graden indirect zodat de zalm super zachtjes gaart tot een kern van 45 graden zodat deze bijna met een rietje is op te slobberen. Dat duurt met 80 graden natuurlijk wel even maar dan heb ik ook het gevoel dat ik echt gebarbecued heb. Tussendoor regelmatig insmeren met de glaze en deze zou je ook nog apart erbij kunnen serveren.

Bedankt voor het meekijken!

b47156681e7e0bec538c7995c4c8b141.jpg


PS: de hoeveelheden in het recept is ruim voldoende voor een kilo zalm.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lijkt heel veel op de BBQ pitboys grilled salmon.
Erg lekker.
recept staat gewoon op het forum.
Alleen ipv poeder wordt er verse knoflook en ui gebruikt.

 
Daar kan ik niets tegenin brengen Ewald! Ik vond het al zo gek dat ik er niet eerder iets van gevonden had maar die post van jou is ook al een aardig tijdje terug.

Met je geheugen is iig niets mis ;)

Normaliter zou ik ook eerder verse ingrediënten zoals knoflook en ui gebruiken maar hier denk ik dat juist in poedervorm deze smaken beter tot zijn recht komen.

Toch ga ik jouw versie wel eens uitproberen, thx!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Daar kan ik niets tegenin brengen Ewald! Ik vond het al zo gek dat ik er niet eerder iets van gevonden had maar die post van jou is ook al een aardig tijdje terug.

Met je geheugen is iig niets mis ;)

Normaliter zou ik ook eerder verse ingrediënten zoals knoflook en ui gebruiken maar hier denk ik dat juist in poedervorm deze smaken beter tot zijn recht komen.

Toch ga ik jouw versie wel eens uitproberen, thx!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Dat is de versie van the BBQ Pitboys, het bijbehorende filmpje is nog wel te vinden op you tube

 
  • Leuk
Waarderingen: G4P
Terug
Bovenaan Onderaan