BasBQ
Beef en Steak

Zalm: Gegrilde Zalm ala BBQ Pitboys 2.0

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
2.863
pitboys salmon.jpg


Het eerder geplaatste recept hier is dusdanig verminkt door PB dat ik het de moeite waard vind om het nogmaals te plaatsen.
Dit is zo lekker.

Recept:

- 2 Zalm Filets -skin on (200 gr/per stuk)
- 1/3 cup Maple Syrup (80 ml.)
- 1/4 cup Soy Sauce (60 ml.) (+ 1 el. extra*) de
zoute zoals kikkoman dus GEEN ketjap Manis
- Olijfolie
- 30 gr. Roomboter (1/2 cm plakje van een pakje
van 250gr.)
- 4 tenen knoflook
- Vers citroensap*

( *) = eigen variatie

Uitjes en knoflook fijn snijden (knoflook mag ook door knoflookpers) en in steelpan met wat olijfolie (1 a 2 el.) even laten doorwarmen, niet echt bakken dan boter erbij smelten en sojasaus en maple syrup toevoegen, en 5 minuten laten pruttelen, op smaak brengen met wat vers citroensap
De zalmfilets licht insmeren met olijfolie en op de BBQ in een steelpan 1 a 2 min op de huidzijde bakken, de zalmfilets uit de pan halen en op het BBQ rooster leggen "skin down" (indirect warmte methode!!) stukje rookhout erbij (ik gebruik tegenwoordig altijd appel) deksel op de bbq en ongeveer 15 min bij 175 gr.C. gaar laten worden (kern 47 gr. C), tussendoor 1 a 2 maal moppen met de saus. opdienen en de saus over de zalmfilets schenken.
Serveren met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes (wedges) of crushed potatoes
 
Laatst bewerkt:

SilverFox

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.177
Zalmpje gaat er altijd wel in.
Ik ken een variant die hierop lijkt, waar ook nog een beetje Sriracha door de saus zit, ook erg lekker ;)

Bedankt voor het delen!
 

Marcel

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
728
Lijkt me erg lekker Ewald,
Dank voor deze “Nat Spul” inspiratie.
 
Bovenaan Onderaan