BasBQ
Beef en Steak

Zalm: Gegrilde Zalm ala BBQ Pitboys 2.0

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.763
DSC_0320.JPG

Het eerder geplaatste recept hier is dusdanig verminkt door PB dat ik het de moeite waard vind om het nogmaals te plaatsen.
Dit is zo lekker.

Recept:

- 2 Zalm Filets -skin on (200 gr/per stuk)
- 1/3 cup Maple Syrup (80 ml.)
- 1/4 cup Soy Sauce (60 ml.) (+ 1 el. extra*) de
zoute zoals kikkoman dus GEEN ketjap Manis
- Olijfolie
- 30 gr. Roomboter (1/2 cm plakje van een pakje
van 250gr.)
- 4 tenen knoflook
- Vers citroensap*

( *) = eigen variatie

Uitjes en knoflook fijn snijden (knoflook mag ook door knoflookpers) en in steelpan met wat olijfolie (1 a 2 el.) even laten doorwarmen, niet echt bakken dan boter erbij smelten en sojasaus en maple syrup toevoegen, en 5 minuten laten pruttelen, op smaak brengen met wat vers citroensap
De zalmfilets licht insmeren met olijfolie en op de BBQ in een steelpan 1 a 2 min op de huidzijde bakken, de zalmfilets uit de pan halen en op het BBQ rooster leggen "skin down" (indirect warmte methode!!) stukje rookhout erbij (ik gebruik tegenwoordig altijd appel) deksel op de bbq en ongeveer 15 min bij 175 gr.C. gaar laten worden (kern 47 gr. C), tussendoor 1 a 2 maal moppen met de saus. opdienen en de saus over de zalmfilets schenken.
Serveren met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes (wedges) of crushed potatoes

DSC_0314.JPG


DSC_0319.JPG
 

SilverFox

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.291
Zalmpje gaat er altijd wel in.
Ik ken een variant die hierop lijkt, waar ook nog een beetje Sriracha door de saus zit, ook erg lekker ;)

Bedankt voor het delen!
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
7.706
Lekker Ewald. Dank voor het delen
 

Marcel

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
773
Lijkt me erg lekker Ewald,
Dank voor deze “Nat Spul” inspiratie.
 
Bovenaan Onderaan