Dit weekend me eens gewaagd aan het koud roken van zalm. 1 zalmzijde gekocht bij sligro, voorbereidingen volgens recept van Noskos. Bij de sligro ook rookmot gekocht, appel en eik.
- het rookmot (mix appel en eik) leek me erg grof, dus bij gebrek aan een elektrische, met een antieke koffiemolen van de overbuurman getracht fijner te maken, gelukt maar des ondanks zeer moeilijk aan te steken en ging steeds uit.
- 1 uur bij 125 graden in de oven (mot had in garage gestaan), gaf wel iets betering, maar al snel toch weer uit.
- besloten dat ik fijner rookmot nodig had, stad en land afgezocht in Zuid-Limburg op zondag, uiteindelijk gevonden bij Kookhuis aan de maes (Maastricht, filiaal oldenhof), echter alleen mot van American oak whiskeyvaten, bij fysieke uitputting en gebrek aan beter deze maar gekocht.
- met dit nieuwe mot ging de csg (weber) makkelijk aan en feest kon begonnen. Net na 9 uur koud roken, vis maar in de koelkast gelegd, echter csg is net over de helft opgerookt.. echter geen 2de zalmzijde meer...
- nu maar afwachten, ben bang dat de sterke rookmot de zalm gekilled heeft, maar goed daar komen we vanzelf achter, nu maar eerst afwachten...
- helaas vergeten foto?s te maken...
Leerzame dag geweest
- het rookmot (mix appel en eik) leek me erg grof, dus bij gebrek aan een elektrische, met een antieke koffiemolen van de overbuurman getracht fijner te maken, gelukt maar des ondanks zeer moeilijk aan te steken en ging steeds uit.
- 1 uur bij 125 graden in de oven (mot had in garage gestaan), gaf wel iets betering, maar al snel toch weer uit.
- besloten dat ik fijner rookmot nodig had, stad en land afgezocht in Zuid-Limburg op zondag, uiteindelijk gevonden bij Kookhuis aan de maes (Maastricht, filiaal oldenhof), echter alleen mot van American oak whiskeyvaten, bij fysieke uitputting en gebrek aan beter deze maar gekocht.
- met dit nieuwe mot ging de csg (weber) makkelijk aan en feest kon begonnen. Net na 9 uur koud roken, vis maar in de koelkast gelegd, echter csg is net over de helft opgerookt.. echter geen 2de zalmzijde meer...
- nu maar afwachten, ben bang dat de sterke rookmot de zalm gekilled heeft, maar goed daar komen we vanzelf achter, nu maar eerst afwachten...
- helaas vergeten foto?s te maken...
Leerzame dag geweest
