BasBQ
Beef en Steak

Zalm koud roken op de OTP 57

Heerlijk man!
 
Maar goed politiek of niet  :D niemand weet het dus
 
Ik kocht net het boek Charcuterie... daar moet het in staan!
 
Gezien mijn status als 'anfanger' weet ik het natuurlijk niet, maar wellicht komt daar het mooie kleeflaagje vandaan??
:-/
 
Vandaag geproefd Rolaanndd, echt zalig, vooral als je de zalm flinter dun weet te snijden... echt heerlijke rook, niet te zout, niet te zoet, gewoon TOP!
 
Sander72 zei:
Vandaag geproefd Rolaanndd, echt zalig, vooral als je de zalm flinter dun weet te snijden... echt heerlijke rook, niet te zout, niet te zoet, gewoon TOP!

Toppertje hoor! Mijne gaan maandag weer in de pekel  B-)
 
Heel mooi, denk dat ik binnenkort ook maar eens een zalmpje ga maken.
 
Rolaanndd zei:
Ik denk dat we hier het antwoord hebben:

"De suiker wordt gebruikt om de zoutheid van het zout tegen te werken. Dit is aldus echt een kwestie van smaak en smaken verschillen sterk als het om de voorkeur van hoeveelheden zout gaat."
- http://www.bradleysmoker.be/recipes/smoker-terminology-curing.php


Oke hier hebben we wat aan. bedankt in ieder geval. Ik zal van de week het is proberen zonder suiker. Ik laat het zeker even weten hoe het gegaan is  ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan