Vandaag maar eens de rookplankjes uit de kast gehaald die al een poosje lagen te wachten op wat "warmte" en aandacht. Deze week op FB een lekker recept van NOSKOS hiermee gezien met verse zalm gemarineerd in ketjap met oa gember en bovenop een korst van bacon.
De zalm half uurtje gemarineerd, daarna op de geweekte plankjes gelegd en de gemalen streaky-bacon met paneermeel er op wat de baconkorst moet gaan vormen.
De plankjes op het rooster, 8 minuten, en daarna een glaze van de marinade met daarbij Maple siroop.
Daarna nog 8 minuten. Kerntemperatuur van 50 nog niet gehaald dus de branders FF op volgas, eigenlijk begonnen de plankjes nu pas echt te roken!
Eindoordeel: heel lekker, had alleen verwacht dat de baconkorst iets krokanter zou zijn. Die korst ga ik ook eens op een varkenshaas proberen en ik denk dat de marinade ook prima bij Spareribs past.
Wie interesse heeft in het recept: google NOSKOS zalm bacon.



De zalm half uurtje gemarineerd, daarna op de geweekte plankjes gelegd en de gemalen streaky-bacon met paneermeel er op wat de baconkorst moet gaan vormen.



De plankjes op het rooster, 8 minuten, en daarna een glaze van de marinade met daarbij Maple siroop.

Daarna nog 8 minuten. Kerntemperatuur van 50 nog niet gehaald dus de branders FF op volgas, eigenlijk begonnen de plankjes nu pas echt te roken!


Eindoordeel: heel lekker, had alleen verwacht dat de baconkorst iets krokanter zou zijn. Die korst ga ik ook eens op een varkenshaas proberen en ik denk dat de marinade ook prima bij Spareribs past.
Wie interesse heeft in het recept: google NOSKOS zalm bacon.