Afgelopen zaterdag was het dus zover. s'-ochtends de dames een goede rugmassage gegeven (o.a) met kant en klare rubs BBQ Guru en een szeged for chicken. daarna weer lekker terug in de koeling zodat de dames er van konden bijkomen.
Ik had ook nog wat gevulde kipfiletjes geprepareerd(recept opgedoken via het genootschap)
17.20 was het dan zover, de kippetjes klaargezet voor take-off.
De BGE indirect gestabiliseerd op 190 C graden. De Dome thermometer gaf 140 C graden aan!
Kan het zijn dat ik de probe niet goed gepositioneerd heb? De kippetjes wegen rond de 1250 gram en bereikte in de borst na 1 u en 10 minuten de 72 C . Dan zou je toch denken dat de 190 C graden ongeveer zou moeten kloppen. Wat een verschil met de dome temp; heeft een van jullie een verklaring.
de keer dat ik de BGE heb laten droogzwemmen was de temp van de maverick probe en de dome thermometer nagenoeg gelijk?
In ieder geval waren de chicks in blakende gezondheid na de 70 minuten, en smaakten geweldig.
Het vel was redelijk krokant maar zou wat mij betreft nog iets meer kunnen hebben de volgende keer.
Ik had ook nog wat gevulde kipfiletjes geprepareerd(recept opgedoken via het genootschap)
17.20 was het dan zover, de kippetjes klaargezet voor take-off.
De BGE indirect gestabiliseerd op 190 C graden. De Dome thermometer gaf 140 C graden aan!
Kan het zijn dat ik de probe niet goed gepositioneerd heb? De kippetjes wegen rond de 1250 gram en bereikte in de borst na 1 u en 10 minuten de 72 C . Dan zou je toch denken dat de 190 C graden ongeveer zou moeten kloppen. Wat een verschil met de dome temp; heeft een van jullie een verklaring.
de keer dat ik de BGE heb laten droogzwemmen was de temp van de maverick probe en de dome thermometer nagenoeg gelijk?
In ieder geval waren de chicks in blakende gezondheid na de 70 minuten, en smaakten geweldig.
Het vel was redelijk krokant maar zou wat mij betreft nog iets meer kunnen hebben de volgende keer.