- Berichten
- 1.910
Nadat ik in september mee had gedaan met de fotowedstrijd kreeg ik de smaak te pakken. Ik kon dan ook niet wachten op de nieuwe fotowedstrijd. HERFST. Dat werd het. De vraag werd nu wat ga ik maken
. Gelukkig riep mijn jongste dochter gelijk:" Iets met paddenstoelen papa! Dat is pas herfstig."
Dat was een goed plan. In de vriezer had ik nog wat stukjes eendenborst liggen. Dit wilde ik gaan gebruiken, maar toch op een iet wat andere manier dan wat ik gewend ben. Ik ben maar gaan zoeken en vond een recept voor yakitori van eendenborst van Ghentlemen's BBQ. Dit zag er heerlijk uit. In het originele recept zat melasse. Ik zag dit in de supermarkt niet zo snel staan, dus ik besloot om dit te vervangen voor Maple Syrop.
De ingrediënten:
Voor de yakitori:
-Eendenborst
-Knoflook
-Tomatenketchup
-Sojasaus
-Maplesyrop
voor de portobellos:
-Portobellos
-Roomkaas
-Rode Paprika
-Pijnboompitten
-Knoflook
-PeZo
-Geraspte Parmezaansekaas
Bereiding van de yakitori:
Ik ben begonnen om de vetrand van de eendenborst te verwijderen. Niet weggooien, kun je prima gebruiken om andere dingen in te bakken. We bewaren het sowieso om de vulling van de portobellos in te bakken. Nadat het vet verwijderd is de eendenborst in lange stukken snijden en ze daarna op de stokjes rijgen.
Nu is het tijd om de marinade te maken voor de yakitori. Enkele eetlepels tomaten ketchup, enkele eetlepels Sojasaus, fijngehakte knoflook en naar smaak MapleSyrop. Met deze marinade de eendenborst spiesjes helemaal insmeren.
In de tussentijd de Bastard aangestoken en op temperatuur laten komen. Vandaag gaan we voor 220 graden C. We gaan de Portobellos en Yakitori tegelijk bereiden, dus ik ga voor een directe en indirecte opstelling. Voor het lekkere korstje op de yakitori gebruik ik een gietijzeren rooster.
Terwijl de Bastard op temperatuur aan het komen is, is het tijd om de Portobellos voor te bereiden. Eerst de steeltjes uit de Portobellos verwijderen. Die gelijk fijn hakken. Daarna de Paprika en de Knoflook in kleine stukjes hakken. Het mengsel van de Portobello stelen, paprika en knoflook even kort aanbakken in een pan. Dit brengen we op smaak met peper en zout. Hier komt het bewaarde vet van de eendenborst goed van pas. Wat ruikt dat heerlijk zeg, de geur van het vet. Water loopt me nu al in de mond.
Het paprika mengsel hierna goed roeren door de roomkaas. Ik heb 300 gram monchou gebruikt.
Een heerlijke vulling. Ik moet me nu al inhouden om niet de hele kom al leeg te lepelen...... Hiermee vullen we de Portobellos en maken we het af met wat pijnboompitten en de geraspte kaas.
Nu is het tijd om alles op de Bastard te leggen. De Portobellos hebben ongeveer een kwartiertje nodig. De yakitori maar enkele minuten.
Terwijl we wachten tijd voor een lekker herfstbiertje. Terwijl ik hier van geniet en de regendruppels op de overkapping hoor tikken, besef ik me dat ik blij moet zijn dat ik overdekt kan staan.
En het eindresultaat:
We hebben genoten van de smaken van de gevulde portobello en de eendenborst yakitori. Een heerlijke andere manier om eend te eten. Ga ik zeker vaker doen.
Bedankt voor het lezen!

Dat was een goed plan. In de vriezer had ik nog wat stukjes eendenborst liggen. Dit wilde ik gaan gebruiken, maar toch op een iet wat andere manier dan wat ik gewend ben. Ik ben maar gaan zoeken en vond een recept voor yakitori van eendenborst van Ghentlemen's BBQ. Dit zag er heerlijk uit. In het originele recept zat melasse. Ik zag dit in de supermarkt niet zo snel staan, dus ik besloot om dit te vervangen voor Maple Syrop.
De ingrediënten:
Voor de yakitori:
-Eendenborst
-Knoflook
-Tomatenketchup
-Sojasaus
-Maplesyrop
voor de portobellos:
-Portobellos
-Roomkaas
-Rode Paprika
-Pijnboompitten
-Knoflook
-PeZo
-Geraspte Parmezaansekaas
Bereiding van de yakitori:
Ik ben begonnen om de vetrand van de eendenborst te verwijderen. Niet weggooien, kun je prima gebruiken om andere dingen in te bakken. We bewaren het sowieso om de vulling van de portobellos in te bakken. Nadat het vet verwijderd is de eendenborst in lange stukken snijden en ze daarna op de stokjes rijgen.
Nu is het tijd om de marinade te maken voor de yakitori. Enkele eetlepels tomaten ketchup, enkele eetlepels Sojasaus, fijngehakte knoflook en naar smaak MapleSyrop. Met deze marinade de eendenborst spiesjes helemaal insmeren.
In de tussentijd de Bastard aangestoken en op temperatuur laten komen. Vandaag gaan we voor 220 graden C. We gaan de Portobellos en Yakitori tegelijk bereiden, dus ik ga voor een directe en indirecte opstelling. Voor het lekkere korstje op de yakitori gebruik ik een gietijzeren rooster.
Terwijl de Bastard op temperatuur aan het komen is, is het tijd om de Portobellos voor te bereiden. Eerst de steeltjes uit de Portobellos verwijderen. Die gelijk fijn hakken. Daarna de Paprika en de Knoflook in kleine stukjes hakken. Het mengsel van de Portobello stelen, paprika en knoflook even kort aanbakken in een pan. Dit brengen we op smaak met peper en zout. Hier komt het bewaarde vet van de eendenborst goed van pas. Wat ruikt dat heerlijk zeg, de geur van het vet. Water loopt me nu al in de mond.
Het paprika mengsel hierna goed roeren door de roomkaas. Ik heb 300 gram monchou gebruikt.
Een heerlijke vulling. Ik moet me nu al inhouden om niet de hele kom al leeg te lepelen...... Hiermee vullen we de Portobellos en maken we het af met wat pijnboompitten en de geraspte kaas.
Nu is het tijd om alles op de Bastard te leggen. De Portobellos hebben ongeveer een kwartiertje nodig. De yakitori maar enkele minuten.
Terwijl we wachten tijd voor een lekker herfstbiertje. Terwijl ik hier van geniet en de regendruppels op de overkapping hoor tikken, besef ik me dat ik blij moet zijn dat ik overdekt kan staan.
En het eindresultaat:
We hebben genoten van de smaken van de gevulde portobello en de eendenborst yakitori. Een heerlijke andere manier om eend te eten. Ga ik zeker vaker doen.
Bedankt voor het lezen!
Laatst bewerkt: