dit weekeind heb ik me maar weer eens bezig gehouden met het maken van worst.
waaronder 3,3kg rookworst, 4kg grillworst met kaas, 2,5kg grillworst naturel, 2,5 kg Friese worst, 2,5 kg Drentse kosterworst en nog een 3 kg droge worst naar een recept wat waarschijnlijk uit Hongarije komt wat ik via Facebook heb verkregen.
de rookworst.





de grillworst.


De Friese worst.

roken op turf en omdat dit niet zo makkelijk wilden smeulen heb ik dit in de rook generator gedaan.

links de Friese worst en rechts de Drentse koster.

het deeg van het recept wat ik gekregen had ging er van uit dat het 3 dagen in de koeling moest blijven staan er het gestopt werd dus deze van de week savond maar even voorzien van een jas.

aan drogen bij een hogere tempratuur en waar kan je dat beter doen dan bij de cv ketel.

een nachtje in de rook


en dan komt de droogkast toch langzaam vol.

en nu maar wachten.
waaronder 3,3kg rookworst, 4kg grillworst met kaas, 2,5kg grillworst naturel, 2,5 kg Friese worst, 2,5 kg Drentse kosterworst en nog een 3 kg droge worst naar een recept wat waarschijnlijk uit Hongarije komt wat ik via Facebook heb verkregen.
de rookworst.





de grillworst.


De Friese worst.

roken op turf en omdat dit niet zo makkelijk wilden smeulen heb ik dit in de rook generator gedaan.

links de Friese worst en rechts de Drentse koster.

het deeg van het recept wat ik gekregen had ging er van uit dat het 3 dagen in de koeling moest blijven staan er het gestopt werd dus deze van de week savond maar even voorzien van een jas.

aan drogen bij een hogere tempratuur en waar kan je dat beter doen dan bij de cv ketel.

een nachtje in de rook


en dan komt de droogkast toch langzaam vol.

en nu maar wachten.