BasBQ
Beef en Steak

Worst, vis, ribs, rendang en pulled babi indo style, selemat makan

Top zeg en wat een smoker, echt super mooi!
 
bakkertje72 zei:
Bedankt voor tip en de grote runder ribs op voorraad ??


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Dat durf ik je niet direct te zeggen. Maat van me had ze meegenomen. Ik zal het
even aan hem vragen.

Edit: net even nagevraagd, ze lagen daar gewoon in de koeling.
 
Respect! Had graag even aangeschoven. Ben altijd heel nieuwsgierig naar hoe dit smaaktechnisch zou uitpakken.


Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk
 
RKD zei:
Wow, echt gaaf, zeker de Rendang uit de DO. Kan je hier wat meer details (recept) van geven? Dit wil ik zelf heel graag eens maken :)

Bij deze t recept van een maatje van me. Hij heeft het even netjes opgeschreven:

"Rendang Daging

1. Boemboe:
? Ketoembar
? Djintan
? Kemiri(ff kort roosteren!)
? Knoflook teentjes
? Stukkie Laos
? Stukkie Djahe
? Trassi
? Gula Djawa(palmsuiker)
? Sjalotjes
? Lombok

Alles malen tot een pasta met een vijzel. (mag ook in een blender hoor ;))
Niks geen eetlepel sus of eetlepel zo, beetje van dit beetje van dat zoals eigenlijk alleen indo oma?s kunnen ;).
Af en toe klein beetje proeven en dan gewoon ingredienten toevoegen als je nog niet tevreden bent met de smaak.

2. Runderlappen (ongesneden):

Vlees op kamertemperatuur laten komen.
Simpele, lichte rub met:
? Paprikapoeder
? Grove Zout
? Grove peper
Dit even 30 min ongeveer op de smoker/bbq (wij hadden een temperatuur van 110 graden)
Daarna nog even kort op de andere kant.

Hierna in blokjes snijden.

?
3. De rendang stoofpot zelf:
? Stengels Sereh
? Salambladeren
? Djeroek Poerot blaadjes
? Kruidnagel
? Kokosmelk
De boemboe in de pan/dutch oven bakken met wat arachide olie.
Nu de salam en djeroek poeroet blaadjes en sereh(stengels schoonmaken tot je alleen het witte gedeelte over hebt en even lichtelijk breken, zo komt de smaak los) toevoegen.
Kort opbakken zodat de smaken en geuren loskomen.
Let er hier wel op dat je het niet laat aanbranden!
Vlees toevoegen en ff goed door de boemboe roeren
Kokosmelk toevoegen
Op het vuur en/of hete kolen erop en vervolgens rustig laten pruttelen!

Af en toe roeren. Hoe donkerder het vlees, hoe beter!! Als het meeste vocht is verdwenen/opgenomen en je vind hem nog wat te droog dan kan je meer kokosmelk toevoegen naar eigen smaak.

Als het vocht bijna verdwenen is de pan even dichterbij de vuurhaard zetten zodat je op wat hoger vuur zoveel mogelijk vocht nog probeert kwijt te raken. Blijven roeren, je wilt niet dat het vlees aanbrandt.

Bij ons heeft ie zo?n 5,5 uur gepruttelt. Hij was lekker mals en smolt gewoon in de mond.
Lekker rebels hebben wij het ordinair geserveerd op een sneetje tijgerbrood!
Eigenlijk avondje laten staan, de volgende dag is hij nog lekkerder !
"

Thanks Steve voor het opschrijven  ;). Als er behoefte aan is kan ik hem evt even in het recepten deel zetten.
 
Net pas je verslagje gelezen, top ;)
Die rendang ga ik binnenkort eens proberen.
Rendang is 1 van mijn favoriete indo gerechten :)


Blefke
 
Rockabimmy zei:
RKD zei:
Wow, echt gaaf, zeker de Rendang uit de DO. Kan je hier wat meer details (recept) van geven? Dit wil ik zelf heel graag eens maken :)

Bij deze t recept van een maatje van me. Hij heeft het even netjes opgeschreven:

"Rendang Daging

Alles malen tot een pasta met een vijzel. (mag ook in een blender hoor ;))
Niks geen eetlepel sus of eetlepel zo, beetje van dit beetje van dat zoals eigenlijk alleen indo oma?s kunnen ;).

Precies dat!!!!

Ik probeer al jaren de Nasi van mijn Oma te maken... Lukt gewoon niet hahaha. I feel your problems! :p
 
Terug
Bovenaan Onderaan