BasBQ
Beef en Steak

Worst, vis, ribs, rendang en pulled babi indo style, selemat makan

 
 
 

Rockabimmy

Kooltjesharker
Berichten
229
Beste BBQ vrienden,

Zojuist weer een top weekend gehad en die wil ik graag met jullie delen, uiteraard met een vracht aan foto's want
wie heeft nou zin om te lezen met dit mooie weer.

Aangezien de mannen, waarmee ik samen al een jaar of wat mooie dingen op de bbq leg, en ikzelf indo roots hebben leek het ons gaaf
om eens een indo-spin aan onze "normale" rook sessies te geven.

Bij deze een verslagje!

1_2.jpg

Begonnen met het maken van een sambal badjak om later te verwerken in worst.

2_2.jpg

Gehakt gedraaid van een stuk procureur, daarin bosui, de sambal, zout en groene pepers verwerkt. Vervolgens gestopt in een darm en in de koelkast.

3_2.jpg

Stuk procureur gemarineerd in ketjap en hele tenen knoflook erin gestoken, daarna rub erop van komijn, laos, koriander, peper, zout en paprika.

4_1.jpg

Om half 6 sochtend's de BOSS aangestoken

6_2.jpg

Runderlappen geseasoned om even kort in de smoker te gaan

5_1.jpg

Runderribben klaar voor een simpele rub

8_1.jpg

Ribben en lappen erop

9_1.jpg

DO met boemboe en kokosmelk opwarmen en een ei bakken als ontbijt  B-)

11_1.jpg

Worsten zijn al een goed eind op weg

9a.jpg

Runderlappen in stukjes en in de DO

10_1.jpg

Rendang in de smoker

7_1.jpg

Zeebaars klaar maken, vullen met limoenbladeren en tamarinde

13_1.jpg

En erbij

12_1.jpg

Pulled babi ketjap gaat lekker en ribs inmiddels ingepakt.

14_1.jpg

Rendang klaar! Damn echt te gek! Super mals, vlees valt uit elkaar.

15_1.jpg

Ribben done! vlees was zacht en bot viel eruit. Smaak was echter wat vlak ten opzichte van de rest

16_1.jpg

Zeebaars done!, ook echt super lekker.

17_1.jpg

Pulled babi ketjap done! Ook super! volgende keer toch wel even injecteren maar de smaak was top.

Worstjes heb ik helaas geen foto van want die waren echt meteen weg...

Al met al een top weekend met zeer geslaagde experimenten !

Bedankt voor het kijken weer en nog even een schaamteloze selfie om af te sluiten, omdat het kan.

- Tim

DSC_7597.jpg

 
wat een heftige dag/sessie.....moet dr niet aan denken zo een hele dag in de tuin met die kltn zon in je nek.

dat je die geduld op kan brengen...chapoo B-)
maar niks voor mij.... :D ;) :( 8->
 
Mooie repo, coole selfie ook :D
 
soooo goed bezig. indo style braadworstjes? daar was ik nou nooit opgekomen...
ik ben wel benieuwd waarom je de pulled pork toch zou injecteren de volgende keer, vond je het droog of vond je de smaken (rub) niet goed gemengd door het hele stuk vlees?
 
Dank iedereen !

Marieken zei:
soooo goed bezig. indo style braadworstjes? daar was ik nou nooit opgekomen...
ik ben wel benieuwd waarom je de pulled pork toch zou injecteren de volgende keer, vond je het droog of vond je de smaken (rub) niet goed gemengd door het hele stuk vlees?
Hij was wat droger dan wat ik gewend ben. Normaal gesproken injecteer ik hem met een bouliionnetje maar dat durfde ik nu niet aan omdat ik bang was dat hij te zout zou worden. De smaak zat er overigens wel goed doorheen.
 
Lekker bezig
 
bakkertje72 zei:
Ziet er goed uit , vooral runder ribs , waar komen deze vandaan ?


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Dank bakkertje, ribs komen bij een Turkse slager uit Rotterdam vandaan.
 
zou je adres willen door geven zien er goed uit , zullen vast wel goed gesmaakt hebben


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
bakkertje72 zei:
zou je adres willen door geven zien er goed uit , zullen vast wel goed gesmaakt hebben


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
+1

En ik heb weer wat inspiratie opgedaan, complimenten voor de super gave reportage.
 
Ah heerlijk ! Ziet er geweldig uit! Mooie rapportage :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan