BasBQ
Beef en Steak

Worst: Pittige braadworst met Cheddar en Jalape?o!

Lust ik wel!
 
Vandaag voor de eerste keer worst gemaakt met mijn Tristar VM-4210 vleesmolen.

Vlees door de middelste plaat heen gehaald (1200 gram varkenspoulet, 500 gram gerookt varkensvet en 400 gram spek zonder zwoerd) en dat ging super makkelijk. Zelfs mijn zwager had er lol in en gaf aan dat dit gehakt er wel heel goed uitzag.

De batch in 2 delen verdeeld en 1 deel gemaakt met het Nosmo recept en 1 deel Venkel (https://www.macsbbqpit.com/venkel-worst/)

Pas toen ik het venkelrecept volgende zag ik dat daar behoorlijk minder zout werd gebruikt..... Helaas deze post niet volledig gelezen en gezien dat meerdere het zoutgehalte omlaag hebben gedaan.

Maar goed, beide deegjes geproeft uit de pan: Cheddar Jalopeno super lekker, maar wel te zout. Venkel was top!

Daarna worsten gedraaid via de worstvul opzet van de Tristar. Dat gaat dus langzaam, ondanks de grootste plaat  en door het mes worden de cheddar en jalopeno erg fijn gemalen. Sparen dus voor een vulbus!

Maar het ging prima en hele mooie worstjes gemaakt. Foto's volgen in een ander topic als ze op de Q gaan!

Gr. Erwin
 
hoeveel houtsnippers gebruiken jullie om de worsten te roken?
het ziet er allemaal lekker uit trouwens


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan