S
SoFTSTuFF
Gast

Ik wilde een soort Tex-Mex braadworst maken.
Een worst met daarin; Cheddar, van die lekkere pittige, niet die griezel plakjes..
Natuurlijk Jalapeno, lag nog een heleboel van in de vriezer.
Voor een beetje extra KIK, Habanero, of in mijn geval Adji Oema (ook nog van de vorige oogst)
Nou ja een beetje geraspte Pecorina kan ook geen kwaad dacht ik.
Het is niet een kant&klaar recept maar bied genoeg aanknopingspunten om wat te proberen
Ik ben uitgegaan van;
-Procureur, 2,5Kg
-Speklappen, 3Kg
-Cheddar, was ongeveer 350gr
-Jalapeno, schoongemaakt en ontzaad ongeveer 160gr
-Adji Oema, 2 stuks
Verder per KG vlees;
-zout, ben uitgegaan van 10gr omdat toevoegen makkelijker is als weghalen.
-Gerookte Paprika , 3gr
-Druivensuiker, 5gr
-Knoflookgranulaat, 4gr
-Koriander 4gr
-peper naar smaak
Overigens meng, test en PROEF, als je bv verse kruiden gebruikt moet je een stuk meer toevoegen dan wanneer je ze
uit de keukenla haalt (3 jaar oud).
Bak een klein beetje gehakt en proef voordat je alles erin kiept..
Het begin..

Kleinsnijden..

Ook de procureur..

Cheddar in kleine blokjes..

De eerste Jala's

Toch wat weinig 8) nog wat erbij,

Lekker prakkie..

Voorgekoelde vleesmolen.. (die zat dus meteen aan mijn vingers vast :-[ )

En daargaan we, eerst alles door de grove schijf,

Mijn vrouw was zo vriendelijk om de pepers erdoor te werken..

Vervolgens de kaas erdoor (de Pecorina had ik er al eerder doorgewerkt.)

Darmpjes spoelen (hier heb ik zo'n hekel aan, heb altijd ruzie met die dingen)

JAAA eindelijk, de eerste worst komt uit de vuller

Je kan de Jala's goed zien zitten..

En we eindigen met 36 braadworsten (nouja eigenlijk 38 maar je moet toch ook proeven)

Altijd makkelijk zo'n zeilboek.

Groeten Jan Willem