- Berichten
- 454
Hi everybody !
Samen met mijn vrouwtje Esther en Dimitri zit ik op het World Food Championship in Las Vegas om BBQ te jureren. Het is een erg uitgebreide competitie met naast een BBQ ook nog competities in Best Bacon, Best Burger, Best Chili, Best Sandwich, Best Dessert... Er zijn hier ongeveer 350 teams in alle categorie?n samen. En niet alleen Amerikanen, maar in BBQ bvb ook De Serial Grillaz uit NL, GutGlut uit DE, Esten, Zuid-Afrikanen, Canadezen, ... Een erg gezellige groep met eenvoudige WSM47'ers tot gi-gan-tische pits die een aanhangwagen doen doorbuigen.
We zijn hier sinds dinsdagavond en hebben al heel wat sightseeing gedaan en casino's bezocht uiteraard
. En natuurlijk kennis gemaakt met de American way of life wat betreft eten en drinken... File aan de McDonalds voor het ontbijt ? Das normaal... En een grote frisdrank is ook een echt grote frisdrank. In die restaurants die wij bezocht hebben, was niets te krijgen dat onder de categorie "licht verteerbaar" valt. Een echt BBQ restaurant blijkt hier niet te zijn, dus dat is wel jammer. We gaan zaterdag wel op uitstap naar de Grand Canyon en misschien ligt er iets op de weg ? We zullen het even moeten opzoeken...
Maar wij zijn hier dus om te jureren. En dat hebben we gisteren (het is hier nu 06AM, damn you jetlag! @-) ) voor de eerste keer kunnen doen. Eerst was er de obligate judges meeting en daarna konden we aan de slag. Foto's van de turn in boxes zijn er niet, dat laten de KCBS rules nu eenmaal niet toe. We kregen 3 keer steak en sidedishes te jureren. Dit was een vrij deel van de wedstrijd, alles was toegelaten. Daarom kreeg je steak zoals je steak verwacht, maar ook bvb gemalen en tot een fatty verwerkt. Er zat aan onze tafel ??n inzending bij die er echt wel bovenuit stak. Qua presentatie niet zo mooi, maar de smaak... Wow ! Voor sidedish was het ook weer "alles kan, alles mag". We kregen baked beans, iets met mais en iets met bacon en aardappel. Alle drie erg lekker gemaakt, elk met hun eigen smaakprofiel. Zeer mooi en lekker !!! Veel meer kan en mag ik eigenlijk niet loslaten of het jureren, er wordt hier constant gehamerd op "integrity". En terecht, want er staat 300.000$ op het spel.
Ander goed nieuws is dat ons team nu een extra Certified Barbecue Judge in de rangen heeft, mijn vrouwtje Esther heeft hier een druk bijgewoonde Judging Class gevolgd. Dat brent het totaal in het team op 3 ! Vandaag krijgt ze bovendien de kans om een dag mee te lopen met de Reps en zo de wedstrijd organisatie eens van heel dichtbij te volgen. Samen met de contacten die we hier kunnen leggen, allemaal ervaringen die we meenemen in de organisatie van Beer, Fries & BBQ volgend jaar in mei !
Hieronder een selectie foto's, meer zijn er te vinden op de FB pagina van de Filous (sorry voor de spam
)
Greetz from the USA,
Kurre

A room with a view...


Het grootste LED screen ter wereld, dat ook dienst doet als overkapping van Fremont Street.

De organisator (links) op de judges meeting.

Het Zuid-Afrikaanse team op de Welcome Party (met betalende drank...
)

Dimitri van De Filous (L) en Huddie van de Serial Grillaz (R)

Een zelfbouwprojectje met automatische, hydraulische pit-opening-button of zoiets...




UDS fully customizable... en ze shippen wereldwijd

Een bbq met alle handvaten vervangen door bijlen... Must have voor Dimitri

Een klein standje...

Ultieme luiheid : een robot om je rooster te reinigen...

Vlees voor de judging class

Esther met haar rode boekje en de twee Nederlandse KCBS Reps.

Trial run ribs van een team. Erg lekker !
Samen met mijn vrouwtje Esther en Dimitri zit ik op het World Food Championship in Las Vegas om BBQ te jureren. Het is een erg uitgebreide competitie met naast een BBQ ook nog competities in Best Bacon, Best Burger, Best Chili, Best Sandwich, Best Dessert... Er zijn hier ongeveer 350 teams in alle categorie?n samen. En niet alleen Amerikanen, maar in BBQ bvb ook De Serial Grillaz uit NL, GutGlut uit DE, Esten, Zuid-Afrikanen, Canadezen, ... Een erg gezellige groep met eenvoudige WSM47'ers tot gi-gan-tische pits die een aanhangwagen doen doorbuigen.
We zijn hier sinds dinsdagavond en hebben al heel wat sightseeing gedaan en casino's bezocht uiteraard

Maar wij zijn hier dus om te jureren. En dat hebben we gisteren (het is hier nu 06AM, damn you jetlag! @-) ) voor de eerste keer kunnen doen. Eerst was er de obligate judges meeting en daarna konden we aan de slag. Foto's van de turn in boxes zijn er niet, dat laten de KCBS rules nu eenmaal niet toe. We kregen 3 keer steak en sidedishes te jureren. Dit was een vrij deel van de wedstrijd, alles was toegelaten. Daarom kreeg je steak zoals je steak verwacht, maar ook bvb gemalen en tot een fatty verwerkt. Er zat aan onze tafel ??n inzending bij die er echt wel bovenuit stak. Qua presentatie niet zo mooi, maar de smaak... Wow ! Voor sidedish was het ook weer "alles kan, alles mag". We kregen baked beans, iets met mais en iets met bacon en aardappel. Alle drie erg lekker gemaakt, elk met hun eigen smaakprofiel. Zeer mooi en lekker !!! Veel meer kan en mag ik eigenlijk niet loslaten of het jureren, er wordt hier constant gehamerd op "integrity". En terecht, want er staat 300.000$ op het spel.
Ander goed nieuws is dat ons team nu een extra Certified Barbecue Judge in de rangen heeft, mijn vrouwtje Esther heeft hier een druk bijgewoonde Judging Class gevolgd. Dat brent het totaal in het team op 3 ! Vandaag krijgt ze bovendien de kans om een dag mee te lopen met de Reps en zo de wedstrijd organisatie eens van heel dichtbij te volgen. Samen met de contacten die we hier kunnen leggen, allemaal ervaringen die we meenemen in de organisatie van Beer, Fries & BBQ volgend jaar in mei !
Hieronder een selectie foto's, meer zijn er te vinden op de FB pagina van de Filous (sorry voor de spam

Greetz from the USA,
Kurre

A room with a view...


Het grootste LED screen ter wereld, dat ook dienst doet als overkapping van Fremont Street.

De organisator (links) op de judges meeting.

Het Zuid-Afrikaanse team op de Welcome Party (met betalende drank...


Dimitri van De Filous (L) en Huddie van de Serial Grillaz (R)

Een zelfbouwprojectje met automatische, hydraulische pit-opening-button of zoiets...




UDS fully customizable... en ze shippen wereldwijd


Een bbq met alle handvaten vervangen door bijlen... Must have voor Dimitri


Een klein standje...

Ultieme luiheid : een robot om je rooster te reinigen...

Vlees voor de judging class

Esther met haar rode boekje en de twee Nederlandse KCBS Reps.

Trial run ribs van een team. Erg lekker !
