BasBQ
Beef en Steak

Wolk Wings

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.657
u4u3a3e2.jpg


Ingredi?nten:

- 8 eetlepels kipkruiden (liefst zonder zout)
- 4 eetlepels kerriepoeder
- 4 eetlepels paprikapoeder
- 1 kilo kipvleugels

Voor de glaze:

- 6 eetlepels zoete chilisaus
- 3 eetlepels honing
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel oestersaus
- 1/2 theelepel worchestshiresaus
- teentje knoflook
- peper en zout. 

Werkwijze:

Meng de ingredi?nten voor de rub en haal de vleugels erdoorheen.

ehe8u5ev.jpg


Zorg ervoor dat de vleugel geheel bedekt is met de rub

ydebyzy6.jpg


Leg aan ??n helft, van de barbecue, hete kolen aan de andere kant een bak met water (50-50 methode). Leg de vleugels eerst indirect, dus boven de waterbak.

ba2y4yty.jpg


Bij een kerntemperatuur van 70 C mogen de vleugels, boven de kolen, direct gegrild worden voor een krokant velletje.

a7u7epam.jpg


Nu nog even vlug insmeren met de glaze en smikkelen maar.

Eet smakelijk!
 

DanBras

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.563
Ziet er zeer smakelijk uit!

Ik heb hier in huis een kleine piranha rondlopen die al begint te kwijlen wanneer je het alleen al over kipkluifjes/-vleugeltjes hebt, dus deze wordt ergens bovenaan de todo-lijst geplaatst. Thanks voor het delen.
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.753
Wat zijn kerriekruiden? Is dat kerriepoeder of iets anders?
 

El Fumarole

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.128
Mooie kippies!
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.657
Dominique ik bedoelde kerriepoeder, zal het even aanpassen.
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.753
Frits zei:
Dominique ik bedoelde kerriepoeder, zal het even aanpassen.
Ok, ik wist het niet zeker, er zijn genoeg kruidenmengsels die ik niet ken, vandaar. Laatst had iemand het over juspoeder, dat kende ik ook niet.
 

Mike v R

Forum Meubilair
 
 
 
 
Berichten
10.409
Ze zien er heerlijk uit.
Bedankt voor het delen.
 

MarBQ

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.192
Dat zijn hele mooie kippies en hele mooie foto's :p
 

Kurre

Stoker
 
 
 
Berichten
454
Zo, dat ziet er bijzonder lekker uit !
Vanwaar komt de naam ? Wolk ?
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.657
Kurre zei:
Zo, dat ziet er bijzonder lekker uit !
Vanwaar komt de naam ? Wolk ?

Wim, vroeger had je in Nijmegen Caf? de Wolk en daar verkochten ze Wolk Wings. De orginele werden gefrituurd maar de barbecue versie is een goede vervanger ;).
 

RedFox

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.160
Dat ziet er zeer lekker uit Frits! Jij komt vanavond niets tekort  :)
 
S

Spatje

Gast
Ben hier zo blij mee en andere wolk gangers net zo.
Binnenkort snel aan de slag.
 

Nosmo

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.728
Dat moeten we dan ook maar eens aan onze huiscarnivoor gaan voorzetten, doorgaans is die gek van kipkluifjes.

En juspoeder............ JAKKES, Dominique!
 

Bert

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.598
Kipkluifjes scoor je altijd mee. Zien er goed uit.
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.753
Nosmo zei:
En juspoeder............ JAKKES, Dominique!

Ik kende het niet, en nu ook alleen maar van naam Piet! Het idee alleen al, brrrr.
 
T

Thor

Gast
Ziet er onwijs lekker uit!!

Dacht eerst ook dat "wolk" sloeg op het effect in de laatste foto, waar je een gele wolk (kerrie?) lijkt te zien in het buitenlaagje van de kippetjes. Tot ik de verklaring over caf? De Wolk las...  ;)
 
Bovenaan Onderaan