- Berichten
- 20.952

Ingredi?nten:
- 8 eetlepels kipkruiden (liefst zonder zout)
- 4 eetlepels kerriepoeder
- 4 eetlepels paprikapoeder
- 1 kilo kipvleugels
Voor de glaze:
- 6 eetlepels zoete chilisaus
- 3 eetlepels honing
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel oestersaus
- 1/2 theelepel worchestshiresaus
- teentje knoflook
- peper en zout.
Werkwijze:
Meng de ingredi?nten voor de rub en haal de vleugels erdoorheen.

Zorg ervoor dat de vleugel geheel bedekt is met de rub

Leg aan ??n helft, van de barbecue, hete kolen aan de andere kant een bak met water (50-50 methode). Leg de vleugels eerst indirect, dus boven de waterbak.

Bij een kerntemperatuur van 70 C mogen de vleugels, boven de kolen, direct gegrild worden voor een krokant velletje.

Nu nog even vlug insmeren met de glaze en smikkelen maar.
Eet smakelijk!