BasBQ
Beef en Steak

wild saus

Kees Duym

Kooltjesharker
Berichten
161
Dit is een recept voor een heerlijke wildsaus....voor als we in de donkere maand of met de kerst gaan genieten van hert, zwijn of hazerug

Voor deze saus, die al jaaaaaren op ons lijstje staat heb je maar 3 dingen nodig

1 pot wildfond
1 pot cranberry compote
1 pak spekblokjes (mager)

- de spekblokjes bakken
- de wildfond en de cranberry compote daarna erbij
- ongeveer 45-50 minuten inkoken totdat het een stevige saus is....

dat is alles...en dan proef je echt een heerlijke saus voor over je stuk wild
 
is een recept van een jaar of 15 oud...maar door de eenvoud nog altijd onze wildsaus topper.....

als je maar niet te bang bent om het lang in te laten koken :)
 
Dank Kees, ik was juist op zoek naar zoiets!
 
ben benieuwd hoe de saus je binnenkort bevalt ;)
 
Heb een keer voor me werk in Finland eens een herten biefstuk gehad met cranberry saus en die was echt super.
Dus wie weet is het echt zo eenvoudig dat er maar 3 ingredienten voor nodig zijn, dus we moeten het maar een keer gaan proberen.
 
Het is echt heel erg eenvoudig en heel erg lekker. Als je hem lang genoeg laat inkoken krijg je een saus waar je lippen bij op elkaar plakken. Het smaakt trouwens ook goed bij kalkoen (dij of poot) van de Q. 
Wat ik over had heb ik ingevroren, komt altijd te pas.
Ik heb cranberry compote van Ikea gebruikt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan