- Berichten
- 12.056
E?n september is het zover, World Bacon Day en wij vinden het leuk om daar als forum aan mee te doen, gewoon voor de lol met z'n allen bacon maken.
Binnenkort zal ik ik mijn bacon recept hier plaatsen, maar je kunt natuurlijk ook een variant maken.
Heb je geen Pink Salt of Colorozo Zout, dan zorgen wij dat je dat krijgt, stuur hiervoor een priv? berichtje met je adres aan Leo, hij co?rdineert de verspreiding daarvan. Enige voorwaarde die we daar aan stellen is dat je op World Bacon Day hier op het forum een verslagje van je baconsessie plaatst. Met natuurlijk foto's.
Wat heb je verder nodig? Buikspek, dit kun je kopen bij de Makro, ze hebben het daar met zwoerd. Maar je kunt het ook bij de slager bestellen, het zijn gewoon speklapjes, maar dan aan ??n stuk
Hou er rekening mee dat je bacon een week in het zout moet liggen, elke dag even draaien en dan nog een dagje moet drogen als het daar uit komt. We beginnen dus op vrijdag 24 augustus met het vlees in de "cure" te zetten!
Wil je meedoen, laat het dan ook hier even weten, leuk om te zien we dat allemaal zijn! Ik hou de lijst in dit eerste berichtje bij.
Deelnemers:
noskos
Henny
Jeroen78
Mac
Leo
Frits
Dick3G
RoBBQ
Eddeped
Wim
Abraham
David
Boldeagle
EHH
Mike vR
Binnenkort zal ik ik mijn bacon recept hier plaatsen, maar je kunt natuurlijk ook een variant maken.
Heb je geen Pink Salt of Colorozo Zout, dan zorgen wij dat je dat krijgt, stuur hiervoor een priv? berichtje met je adres aan Leo, hij co?rdineert de verspreiding daarvan. Enige voorwaarde die we daar aan stellen is dat je op World Bacon Day hier op het forum een verslagje van je baconsessie plaatst. Met natuurlijk foto's.
Wat heb je verder nodig? Buikspek, dit kun je kopen bij de Makro, ze hebben het daar met zwoerd. Maar je kunt het ook bij de slager bestellen, het zijn gewoon speklapjes, maar dan aan ??n stuk

Hou er rekening mee dat je bacon een week in het zout moet liggen, elke dag even draaien en dan nog een dagje moet drogen als het daar uit komt. We beginnen dus op vrijdag 24 augustus met het vlees in de "cure" te zetten!
Wil je meedoen, laat het dan ook hier even weten, leuk om te zien we dat allemaal zijn! Ik hou de lijst in dit eerste berichtje bij.
Deelnemers:
noskos
Henny
Jeroen78
Mac
Leo
Frits
Dick3G
RoBBQ
Eddeped
Wim
Abraham
David
Boldeagle
EHH
Mike vR