Beef en Steak

Whole Packer brisket van Spaanse Angus van TheMeatLovers.

  • Onderwerp starter Onderwerp starter AJA
  • Startdatum Startdatum
Nee, hij blijft erg lang op 72 graden. Ik weet niet of ik hem in zal pakken of niet. Ketel temp is 111 graden. Zal ik nog een uurtje wachten?
 
Heb hem ingepakt heeft lang genoeg in de stahl gezeten en Rub was overal goed droog. Vanaf 04:15 dus 9 uur gegaard tot 72 graden. We gaan het zien. Rusten is het belangrijkste zeggen ze daar worden ze sappig van. Laten we het hopen. Ik ben vergeten een foto te nemen van de brisket voor ik hem inpakte. Hij was overal egaal donker gebarked.
20230819_131607.jpg
 
Ik ook. Na het inpakken is de interne temp wel sterk gedaald. Was gedaald tot 64 graden. Zit nu op 74 graden. Ketel heb ik nu op +/- 125 graden staan.
 
Ik ook. Na het inpakken is de interne temp wel sterk gedaald. Was gedaald tot 64 graden. Zit nu op 74 graden. Ketel heb ik nu op +/- 125 graden staan.

Waarschijnlijk steekt je probe nu net anders. Misshien stak hij daarnet net niet tot in het midden.
 
  • Leuk
Waarderingen: AJA
Nou ik heb hem nu in de koelbox gelegd. Maar omdat deze Brisket eigenlijk teveel getrimmed was vanuit de leverancier had ik besloten om wat vet op de flat te laten. Nou daar is de bark dus niet op blijven zitten. Jammer, ik hoop wat het eindresultaat is als ik hem aansnijd.:(
 
Nou ik heb hem nu in de koelbox gelegd. Maar omdat deze Brisket eigenlijk teveel getrimmed was vanuit de leverancier had ik besloten om wat vet op de flat te laten. Nou daar is de bark dus niet op blijven zitten. Jammer, ik hoop wat het eindresultaat is als ik hem aansnijd.:(
Hoe was het eindresultaat? Is het allemaal gelukt?
 
Nou, net uit mijn nest met een kleine kater. Het was erg gezellig en geslaagd. Omdat de bark niet gelukt was vreesde ik voor een mislukking. Maar nadat ik de brisket open sneed, was mijn doelstelling geslaagd. Een sappige Brisket die lekker doorhangt, en een rookring had. Hij is helemaal opgegaan, iedereen vond hem lekker.
Hier nog een linkje van een videootje:

IMG-20230819-WA0005.jpeg


IMG-20230819-WA0008.jpg


IMG-20230819-WA0010.jpg


IMG-20230820-WA0000.jpg
 
Is de bark eraf gegaan door de vetlagen op de brisket? Of was het een andere reden?
 
Terug
Bovenaan Onderaan