BasBQ
Beef en Steak

Whole Hog (mini)

 
 
 
 

Mac

Gerijpt
Berichten
3.494
Ik heb met de laatste Twitterprijsvraag van 2012, van Beef & Steak de prijs gewonnen, en wel een Speenvarken :)
Nu stond deze wel op mijn todo lijst, maar zo hoog stond deze daar nog niet in.

Echter heeft mijn lieftallige duifje mij zo'n week voor de kerst, als verrassing een Big Green Egg cadeau gedaan (ben haar eeuwig dankbaar  :D, of was het eigenbelang  :-\
En daar past het biggetje perfect op  :)

Maar goed, vandaag dus de grote dag.
vanmorgen bijtijds opgestaan, en de handen uit de mouwen gestoken.

8349431134_3d99190e94_z.jpg


Gevuld met een mengsel van Appels, uien, en salie.

8349434266_dab54845c8_z.jpg


8348374179_12b2e4f4de_z.jpg


Ge?njecteerd (alleen in de billen, en schouders), met een mengsel van appelsap, water, zout suiker, en gedroogde salie.

8348375215_f5ab0c44cd_z.jpg


8348372193_84fe1c9753_z.jpg


8349429236_28fc648d39_z.jpg


En vervolgens op het eitje gelegd, en ingesmeerd met olijfolie.

8349428264_f6c183830a_z.jpg


Wordt vervolgd.
 
Wow ben erg benieuw, succes!
 
prachtig project Marcel, dut vullen is helemaal goed, dat zag je ook aan de reportage van Daan.
Ik ga dit volgen
 
Hij ligt er vredig bij zo :) Mooie foto's!
 
Spannend.
Ik ben wel benieuwd wat ie nu weegt en hoeveel vlees er van af komt.
 
Leuk! Ben heel benieuwd hoe hij wordt op de BGE.
 
Spannend! Het ziet er ook wel schattig uit zo'n varkentje.
 
Update

Beetje halverwege.

8349325537_4f0e403b06.jpg


8349322001_7334bc82ea.jpg


Richting het einde.

8350382444_199991b5c2.jpg


En klaar is Clara

8349315405_2589a055ba.jpg


I.v.m. de te laat gearriveerde gasten, ben ik doorgegaan naar de 70 gr (had bij 67 gr willen stoppen).
Bij gemiddeld een graag of 105 heeft ze er zo'n 5,5 uur over gedaan.

Ik had haar eigenlijk wel iets donkerder verwacht / willen hebben, maar op de BGE, met plate-setter is het lastig (lees bijna niet te doen, althans ik weet nog niet hoe), om rookhout bij te plaatsen.
Tussendoor nog een aantal x met olijfolie ingesmeerd.

Ik vind het niet makkelijk om het vlees goed te kunnen verwijderen, waarschijnlijk omdat het een klein, en mager biggetje (lees vetarm) betreft.
Aan een volwassen dier zit in verhouding natuurlijk meer vlees.
Vergelijk het in theorie eens met een kip, maar dan zonder de filets.

Het vlees is goed, maar heeft eigenlijk voor het mooie nog wel een beetje een smaakmaker nodig.
De vulling, heb ik een beetje twijfels over (de appel was lekker, de uien zouden nog wel wat zachter mogen zijn, en de salie....tja (was niet overheersend), daar moet je van houden. 

Al met al wel zeer tevreden, en een hele mooie ervaring rijker.

Morgen zal ik nog wel ff het e.e.a. aan informatie aanvullen.
Nu tijd voor het toetje, en de visite.

Mac
 
Hij ziet er schitterend uit hoor! Petje af!
 
Mooi hoor, leuke reportage
 
Ziet er goed uit hoor.
Eet smakkelijk.
 
Mooie reportage Marcel, de hoeelveelheid vlees viel mij toen ook tegen.
Vandaar ook dat ik helemaal enthousiast werd toen ik de reportage van Daan (MrMannetje) zag die hem gevuld had.
Ga je als je het een volgende keer zou doen voor een andere vulling?
 
Hele mooie fotoserie Mac, ziet er erg lekker uit.
Wie heeft 'm nu dichtgenaaid, jij of Natas?
 
Ziet er goed uit! Heb je nog wat bij het vlees gegeten?
 
Ow ja!  ???
Heerlijk!
 
Terug
Bovenaan Onderaan