BasBQ
Beef en Steak

WGA Gas de moeite waard?

Barbeknoei

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.790
Mag je รผberhaupt wel op gas als houtskool niet mag? Vaak is dan alleen electrisch toegestaan.........
Niet dat je dadelijk met een gasbbq blijft zitten ๐Ÿ˜‰
 

SandyMan

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.668
Mag je รผberhaupt wel op gas als houtskool niet mag? Vaak is dan alleen electrisch toegestaan.........
Niet dat je dadelijk met een gasbbq blijft zitten ๐Ÿ˜‰
Gas is dan altijd wel toegestaan.
Je hoort het ook veel in Zuid-Frankrijk. De gedachte gang is dan dat het gevaar voor brand is groter bij hete kolen dan bij gas..
Want: gas kan direct uit en daarmee weg zijn, en houtskool niet.
Ook wordt houtskool sneller alleen gelaten.

Ik zou gewoon een mooie Ooni (op gas) uitkiezen en alles daarin maken Rene!
Je kan er veel meer in maken dan alleen pizza's :), al heb je dan wel een goed excuus om vaak pizza te eten....
 

RenZwi

Stoker
 
 
 
 
Berichten
463
Gas is dan altijd wel toegestaan.
Je hoort het ook veel in Zuid-Frankrijk. De gedachte gang is dan dat het gevaar voor brand is groter bij hete kolen dan bij gas..
Want: gas kan direct uit en daarmee weg zijn, en houtskool niet.
Ook wordt houtskool sneller alleen gelaten.

Ik zou gewoon een mooie Ooni (op gas) uitkiezen en alles daarin maken Rene!
Je kan er veel meer in maken dan alleen pizza's :), al heb je dan wel een goed excuus om vaak pizza te eten....
Oef @Barbeknoei ! Daar liet je me ff schrikken ๐Ÿ˜…

dat is ook nog een idee @SandyMan ! Maar dan zit ik weer over mโ€™n budget ๐Ÿ˜‚ Wil nog zoveel dingen en dit is eigenlijk een ongunstige bijkomstigheid. Denk dat ik wel voor de WGA op gas ga. Vlamverdeler erbij, kom ik al een heel eind!
 

Wilco-G

Stoker
 
Berichten
392
Ik heb ook wel eens naar een WGA op gas gekeken, en dat eigenlijk alleen omdat er op de flat niet met kolen gewerkt mocht worden ( wel met gas, wat ik door ontploffingsgevaar door ondeskundigheid eigenlijk veel linker vind ) ..
Vond het een dure oplossing voor dat moment, en ben ook benieuwd naar wat je gaat doen.
Succes met kiezen!
 

RenZwi

Stoker
 
 
 
 
Berichten
463
Ik heb ook wel eens naar een WGA op gas gekeken, en dat eigenlijk alleen omdat er op de flat niet met kolen gewerkt mocht worden ( wel met gas, wat ik door ontploffingsgevaar door ondeskundigheid eigenlijk veel linker vind ) ..
Vond het een dure oplossing voor dat moment, en ben ook benieuwd naar wat je gaat doen.
Succes met kiezen!
Snap ik heel goed! En blijft raar, gas โ€œveiligerโ€ dan houtskool.

Ik ben ook benieuwd! Houd je op de hoogte wat het geworden is ๐Ÿ˜‰
 

RenZwi

Stoker
 
 
 
 
Berichten
463
Montecatini Terme als uitvalsbasis.
Helaas niet gebbqt, maar iedere dag minstens 1x uit eten vind ik absoluut geen straf ๐Ÿ˜‰.
Ik hou niet van camperen en had dit jaar een hotel.
Dat is zeker geen straf! Ah! Ik ga Norcenni Girasole, camping uurtje ten oosten van waar jij zat. Nog dikke tips? ๐Ÿ˜Œ
 

Cherrywood

Pitmaster
 
 
 
Berichten
557
Dat is zeker geen straf! Ah! Ik ga Norcenni Girasole, camping uurtje ten oosten van waar jij zat. Nog dikke tips? ๐Ÿ˜Œ
Figline Val d`Arno? Het is even geleden dat ik daar geweest ben maar toen ( ) zat er op de camping een restaurant waar ze boven open vuur de heerlijkste gerechten bereidden......Vlees, groenten super! Geroosterde artisjokken ....man man man

En als je naar Florence gaat Neem de trein ;)
 

Robdijn

Pitmaster
 
 
 
Berichten
509
Dat is zeker geen straf! Ah! Ik ga Norcenni Girasole, camping uurtje ten oosten van waar jij zat. Nog dikke tips? ๐Ÿ˜Œ
Aangezien ik vorig jaar boven Montevarchi (letterlijk de berg omhoog) zat, ken ik die omgeving wel.
Ligt vooral aan het reisgezelschap... Ik ben een cultuurbarbaar en vind die oude steden vooral prachtig om de oude gebouwen.

Wij vonden Castello Di Albola mooi om te bezoeken ๐Ÿ‡๐Ÿท, wel echt toeristisch en aan de prijs.
Siena is ook erg mooi om een dagje te bezoeken! Uiteraard Florance ook, idd met de trein. Maar vooral genieten van het weer en het goede eten.
De eerste avond aten wij destijds bij Osteria de L'Acquolina, heerlijk uitkijkend over de olijfbomen en wijngaarden....
Maar wellicht wat ver, en er zijn vast meer dergelijke restaurants daar!
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.126
En we mogen zo langzamerhand wel weer een beetje richting de gas WGA in dit topic ๐Ÿ˜‰
 

RenZwi

Stoker
 
 
 
 
Berichten
463
Figline Val d`Arno? Het is even geleden dat ik daar geweest ben maar toen ( ) zat er op de camping een restaurant waar ze boven open vuur de heerlijkste gerechten bereidden......Vlees, groenten super! Geroosterde artisjokken ....man man man

En als je naar Florence gaat Neem de trein ;)
Aangezien ik vorig jaar boven Montevarchi (letterlijk de berg omhoog) zat, ken ik die omgeving wel.
Ligt vooral aan het reisgezelschap... Ik ben een cultuurbarbaar en vind die oude steden vooral prachtig om de oude gebouwen.

Wij vonden Castello Di Albola mooi om te bezoeken ๐Ÿ‡๐Ÿท, wel echt toeristisch en aan de prijs.
Siena is ook erg mooi om een dagje te bezoeken! Uiteraard Florance ook, idd met de trein. Maar vooral genieten van het weer en het goede eten.
De eerste avond aten wij destijds bij Osteria de L'Acquolina, heerlijk uitkijkend over de olijfbomen en wijngaarden....
Maar wellicht wat ver, en er zijn vast meer dergelijke restaurants daar!
Thanks! Ik gooi het in de groep ๐Ÿ˜ƒ Wellicht daar wat inspiratie op doen voor toekomstige bbq probeersels ๐Ÿ˜

Excuus @noskos, we dwalen af ๐Ÿ˜ฌ

Bod gedaan op een WGA gas op MP. Als dat niet lukt, wacht ik tot midden augustus, zoals @rsoeteman aangaf. ๐Ÿ˜‰
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.160
Snap ik heel goed! En blijft raar, gas โ€œveiligerโ€ dan houtskool.

Ik ben ook benieuwd! Houd je op de hoogte wat het geworden is ๐Ÿ˜‰
Gas is veiliger omdat je het ruikt als het ontsnapt en bij houtskool, zie ander topic, kan het van mindere kwaliteit zijn en ketteren en rondvliegen. Dan heb maar een klein sinteltje nodig om droog gras te ontsteken.
Daarnaast zal de onderkant van de Q bij kolen aan de onderkant warmer worden dan bij gas. En de WGA staat niet hoog
 

RenZwi

Stoker
 
 
 
 
Berichten
463
Gas is veiliger omdat je het ruikt als het ontsnapt en bij houtskool, zie ander topic, kan het van mindere kwaliteit zijn en ketteren en rondvliegen. Dan heb maar een klein sinteltje nodig om droog gras te ontsteken.
Daarnaast zal de onderkant van de Q bij kolen aan de onderkant warmer worden dan bij gas. En de WGA staat niet hoog
Goed punt. Echter het ontploffingsgevaar van zoโ€™n busje vind ik een dingetje. As je kijkt hoelang sommige mensen die busjes niet gebruiken of verkeerd opbergen.. Bah, troep ๐Ÿ˜… Valt voor beide iig zeker wat te zeggen.
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.160
Goed punt. Echter het ontploffingsgevaar van zoโ€™n busje vind ik een dingetje. As je kijkt hoelang sommige mensen die busjes niet gebruiken of verkeerd opbergen.. Bah, troep ๐Ÿ˜… Valt voor beide iig zeker wat te zeggen.
Daarom ook die dikke boeken met gebruiksaanwijzingen, die niemand leest ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ
 

Wilco-G

Stoker
 
Berichten
392
Gas is veiliger omdat je het ruikt als het ontsnapt en bij houtskool, zie ander topic, kan het van mindere kwaliteit zijn en ketteren en rondvliegen. Dan heb maar een klein sinteltje nodig om droog gras te ontsteken.
Daarnaast zal de onderkant van de Q bij kolen aan de onderkant warmer worden dan bij gas. En de WGA staat niet hoog
Bij ons op de flat waar we woonden had een buurman - gelukkig in de flat tegenover ons - een gas bbq staan, daaronder 3! gasflessen, 1 leeg 1 aangesloten en 1 vol, met een gasslang van 10! jaar oud, toen ik hem er op wees dat je zoiets periodiek moest vervangen mompelde hij iets als "dat is flessentrekkerij, ze willen alleen maar verdienen aan je :rolleyes: "
Het zal niet vreemd overkomen dat we daar niet langs gingen als de bbq aan ging ? ;)

Met het verhaal over de warmte aan de onderkant en droog gras kan ik je alleen maar gelijk geven, maar op een stevige tafel heb je daar naar mijn idee ook geen last van.
 

RenZwi

Stoker
 
 
 
 
Berichten
463
Zo dan! Toch voor WGA gas gegaan, daar ik er voor โ‚ฌ90,- 1 op marktplaats heb kunnen halen. 1 keer gebruikt, ziet er nog als nieuw uit ๐Ÿ˜

DD91D019-73D3-474E-A133-F3A86759BABD.jpeg


Komt snel reportage van het eerste gerecht ๐Ÿ˜

Oh en flavour bar premium van Zifa is onderweg ๐Ÿ˜Š
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
16.067
Mooie aanwinst! Daar ga je veel plezier aan beleven.
 
Bovenaan Onderaan