BasBQ
Beef en Steak

WGA Gas de moeite waard?

RenZwi

Stoker
 
 
 
 
Berichten
463
Nu wil het zo zijn dat ik naar Toscane op val toe ga in september. ZIN AN! Echter is in heel Toscane geen camping te vinden waar ik op houtskool mag bbq’en, lees; WGA’en 😢

Nu zit ik te kijken naar de WGA op gas. De brander zit nogal vervelend wat betreft indirect bbq’en, zo het lijkt. Iemand enige ervaring met het indirect werk op de WGA Gas? En zo ja, ook aan te bevelen, als de houtskool niet mag? 😎
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.371
René, ik heb zelf eens noodgedwongen op wga-gas gekookt. Ik vond het niet fijn werken. Ik heb veel prettigere ervaringen met de Q-serie van Weber. Ik meen de Q-1200. Die vond ik een stuk fijner!
 

RenZwi

Stoker
 
 
 
 
Berichten
463
Hmm, ok. Nadeel is dat die €125 duurder is en ik niet van plan ben om zoveel uit te geven aan een apparaat die ik toch alleen op vakantie gebruik 😉
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.371
Snap ik heel goed. Ik heb 'm destijds van vrienden in bruikleen gehad. Misschien kijken of je iets kan via Marktplaats nu en na je vakantie weer? Of ken je iemand waarvan je kunt lenen? Hier een contact-advertentie plaatsen?
 

RenZwi

Stoker
 
 
 
 
Berichten
463
Was al aan het struinen op MP idd 😉 Thanks voor de tips!
 

Brecht

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.054
Ik heb een wga op gas en met de standaard deksel kom je niet onder de 140 graden op de laagste stand, met het deksel van een wga op kolen lukt het om tot rond de 110 graden te gaan. Ook heb ik een flavorbar voor boven de branderbuis wat helpt om egaler de warmte te verdelen en grill grates voor erop. Op die manier lukt het mij enigszins low en slow te barbecueën op de gas wga. Maar als het mag dan gebruik ik toch liever de wga op kolen. Werkt toch net iets makkelijker en veel goedkoper. Die bussen gas van weber zijn echt wel duur maar je kan ze ook kopen van cadac voor het helft van de prijs en ook heeft cadac een verloopdarm waarmee je die gewoon op de gasfles kan aansluiten.
 

rsoeteman

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.716
Ik heb de WGA op gas om dezelfde reden. Indirect bbqen kan je wel vergeten, maar na een flavour bar en grill roosters en bakplaat uit duitsland te laten komen werkt het voor mij wel.

Voornaamste reden dat ik een WGA wil is het formaat, erg handig om in de auto te vervoeren maar de accesoires waren niet goedkoop.

Maar overall er dus wel blij mee voor snel vakantiewerk echt bbq doe ik dan wel een andere keer 😆
 

Free_ltd

Gemarineerd
 
 
Berichten
2.440
Dat is idd een moeilijke. Je kan je mss deze vakantie eens beperken dan tot enkel directe sessies? En als je dan toch iets specialer wilt, voorgaren met een sous-vide staaf? (Ik weet dat dit laatste een vies ding is, maar in zulke noodgevallen kan het mss eens geen kwaad) 😀
 

RenZwi

Stoker
 
 
 
 
Berichten
463
Ik heb een wga op gas en met de standaard deksel kom je niet onder de 140 graden op de laagste stand, met het deksel van een wga op kolen lukt het om tot rond de 110 graden te gaan. Ook heb ik een flavorbar voor boven de branderbuis wat helpt om egaler de warmte te verdelen en grill grates voor erop. Op die manier lukt het mij enigszins low en slow te barbecueën op de gas wga. Maar als het mag dan gebruik ik toch liever de wga op kolen. Werkt toch net iets makkelijker en veel goedkoper. Die bussen gas van weber zijn echt wel duur maar je kan ze ook kopen van cadac voor het helft van de prijs en ook heeft cadac een verloopdarm waarmee je die gewoon op de gasfles kan aansluiten.
Bedankt! Dat is een duidelijke uitleg! En hoelang gaan die busjes mee?


Ik heb de WGA op gas om dezelfde reden. Indirect bbqen kan je wel vergeten, maar na een flavour bar en grill roosters en bakplaat uit duitsland te laten komen werkt het voor mij wel.

Voornaamste reden dat ik een WGA wil is het formaat, erg handig om in de auto te vervoeren maar de accesoires waren niet goedkoop.

Maar overall er dus wel blij mee voor snel vakantiewerk echt bbq doe ik dan wel een andere keer 😆
Ja, die accessoires zit ik dan ook aan te denken inderdaad! Ik zag hem nu staan voor €150, dus dan zouden die accessoires nog wel kunnen 😂


Dat is idd een moeilijke. Je kan je mss deze vakantie eens beperken dan tot enkel directe sessies? En als je dan toch iets specialer wilt, voorgaren met een sous-vide staaf? (Ik weet dat dit laatste een vies ding is, maar in zulke noodgevallen kan het mss eens geen kwaad) 😀
Haha! Vies valt mee 😉 Met bovengenoemde “mods” toch maar eens proberen. Gooi het balletje ff op bij de penningmeesteres 😎
 

Brecht

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.054
Ik dacht dat die busjes gas een uurtje of 8 gingen voor low en slow. Gewoon barbecue high en fast kon is toch een sessie of 6 doen met 1 fles eigenlijk valt dat wel nog mee. Zo heb ik gemiddeld voor een vakantie van 2 weken met elke avond de barbecue aan een bus of 4 nodig dus valt kwa verbruik wel nog mee.
 

RenZwi

Stoker
 
 
 
 
Berichten
463
Ik dacht dat die busjes gas een uurtje of 8 gingen voor low en slow. Gewoon barbecue high en fast kon is toch een sessie of 6 doen met 1 fles eigenlijk valt dat wel nog mee. Zo heb ik gemiddeld voor een vakantie van 2 weken met elke avond de barbecue aan een bus of 4 nodig dus valt kwa verbruik wel nog mee.
Thanks! Dat valt inderdaad mee.
 

rsoeteman

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.716
, die accessoires zit ik dan ook aan te denken inderdaad! Ik zag hem nu staan voor €150, dus dan zouden die accessoires nog wel kunnen 😂
Eind augustus komen vaak de mooie aanbiedingen voorbij 😆
 

Free_ltd

Gemarineerd
 
 
Berichten
2.440
Vergeet ook niet dat ze in Toscane goede restaurants hebben hé :p Met de gekende delicatessen Tagliata Di Manzo en Biftecca Fiorentina😋

Wil alleen al terug door dit topic.
 

Brecht

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.054
2 Weken terug heb ik er eentje kunnen scoren voor 75 euro, demomodelletje die enkele keren gedemonstreerd geweest was en daardoor verkleuring aan de branderbuis en het rooster had. Volgens de winkelier niet echt de bedoeling geweest maar er moet er ooit iemand een gasbus er op aangesloten hebben en eens gestart. Hebben ze die dan nog tentoongesteld tot die gasbus leeg was en dan voor een lage prijs proberen te verkopen. Heeft er 4 maand gestaan aleer ik daar kwam en hem kocht. Soms begrijp je mensen toch niet goed om toch maar voor een nieuwe te gaan omwille van wat verkleuring (die je zelf na de eerste keer ook hebt trouwens)
 

RenZwi

Stoker
 
 
 
 
Berichten
463
Vergeet ook niet dat ze in Toscane goede restaurants hebben hé :p Met de gekende delicatessen Tagliata Di Manzo en Biftecca Fiorentina😋

Wil alleen al terug door dit topic.
Ah! Meer meer meer van dit soort tips! Wel redelijk off topic 😂
 

RenZwi

Stoker
 
 
 
 
Berichten
463
2 Weken terug heb ik er eentje kunnen scoren voor 75 euro, demomodelletje die enkele keren gedemonstreerd geweest was en daardoor verkleuring aan de branderbuis en het rooster had. Volgens de winkelier niet echt de bedoeling geweest maar er moet er ooit iemand een gasbus er op aangesloten hebben en eens gestart. Hebben ze die dan nog tentoongesteld tot die gasbus leeg was en dan voor een lage prijs proberen te verkopen. Heeft er 4 maand gestaan aleer ik daar kwam en hem kocht. Soms begrijp je mensen toch niet goed om toch maar voor een nieuwe te gaan omwille van wat verkleuring (die je zelf na de eerste keer ook hebt trouwens)
Dat is een hele fijne deal! Ik zag er 1 op mp, maar die vraagt direct een hoofdprijs 😂
 
Bovenaan Onderaan