Het heeft een tijdje geduurt voor ik er aan toe kwam, maar vandaag deze houtskool voor het eerst aangestoken.
Bij het openen van de zak aangenaam verrast, vrij grote brokken. Ik weet alleen nog niet hoe het er onderin de zak uit ziet..
Houtskool gaat makkelijk aan met mijn verfbrander, maar wel erg veel vonken!
Na een half uurtje begon er een stukje ook opeens enorm te knetteren, behoorlijk irritant, aangezien de aubergine die er op dat moment op lag helemaal onder de as zat.
Verder valt het mij op dat er toch wel een sterk geurtje aan zit bij verbranding. Als ik m'n kamado open doe prikt het ook flink in mn ogen.. best irritant!
Er staat nu een
melanzana alla parmigiana op (aanrader!). Ik hoop niet dat deze lucht te veel de smaak hiervan beïnvloed.
Edit:
De smaak was heel licht aanwezig, maar zeker niet storend.
Mijn eindoordeel: ik zou het niet nog een keer kopen. Er zijn zat soorten houtskool te koop voor dat geld die niet zo vonken en neutraler zijn.