K
k_delaat
Gast
Hierbij wil ik jullie een nieuwe BBQ fan voorstellen.
Sinds november woon ik niet meer bij mijn ouders, maar samen met mijn vriendin in een eigen huisje. Dit betekent een eigen tuin en dus moest ik ook een eigen BBQ hebben.
Afgelopen zomer hadden we samen al wel een 'camping' bbq in Frankrijk gekocht (een 15 euro kostende smokey joe variant) maar dit is eigenlijk niets. Het was leuk voor op vakantie, maar na de eerste keer aansteken in onze eigen tuin begin van dit seizoen toch besloten dat er een echte BBQ moest komen.
Ik had gedacht dat mijn vriendin de kosten van een mooie weber te veel zou vinden, maar ze vond het wel een goed idee. Sterker nog, zei heeft besloten dat we nu de trotse eigenaar zijn van een Weber Master Touch 57cm GBS edition (een mooie ivoor witte).
Nu de BBQ aangeschaft is moesten er natuurlijk ook de nodige accessoires bij komen, zoals een hoes en mooie ivoor kleurige weber tangen. Verder heb ik in het begin een brikettenstarter en een rib-rek gekocht.
Afgelopen week is er zelfs al een pizza steen gekomen die in het GBS systeem past. Mijn vriendin houdt nogal van pizza, dus dat was punten scoren.
Ik wacht nu nog op mijn Maverick ET-732 thermometer zodat ik mij kan wagen aan een Pulled-Pork. Ik hoopte eigenlijk dat ie al binnen was zodat ik komende zondag bij mooi weer (en enigste vrije dag) kon beginnen aan de eerste PP.
Tot nu toe heb ik veel van noskos blog afgehaald, hiervoor mijn grote dank.
De mooie dingen die ik tot nu toe al bereid heb zijn:
Ik hoop hier nog veel te leren.
Sinds november woon ik niet meer bij mijn ouders, maar samen met mijn vriendin in een eigen huisje. Dit betekent een eigen tuin en dus moest ik ook een eigen BBQ hebben.
Afgelopen zomer hadden we samen al wel een 'camping' bbq in Frankrijk gekocht (een 15 euro kostende smokey joe variant) maar dit is eigenlijk niets. Het was leuk voor op vakantie, maar na de eerste keer aansteken in onze eigen tuin begin van dit seizoen toch besloten dat er een echte BBQ moest komen.
Ik had gedacht dat mijn vriendin de kosten van een mooie weber te veel zou vinden, maar ze vond het wel een goed idee. Sterker nog, zei heeft besloten dat we nu de trotse eigenaar zijn van een Weber Master Touch 57cm GBS edition (een mooie ivoor witte).
Nu de BBQ aangeschaft is moesten er natuurlijk ook de nodige accessoires bij komen, zoals een hoes en mooie ivoor kleurige weber tangen. Verder heb ik in het begin een brikettenstarter en een rib-rek gekocht.
Afgelopen week is er zelfs al een pizza steen gekomen die in het GBS systeem past. Mijn vriendin houdt nogal van pizza, dus dat was punten scoren.
Ik wacht nu nog op mijn Maverick ET-732 thermometer zodat ik mij kan wagen aan een Pulled-Pork. Ik hoopte eigenlijk dat ie al binnen was zodat ik komende zondag bij mooi weer (en enigste vrije dag) kon beginnen aan de eerste PP.
Tot nu toe heb ik veel van noskos blog afgehaald, hiervoor mijn grote dank.
De mooie dingen die ik tot nu toe al bereid heb zijn:
- Spare-Ribs volgens noskos recept (waren goed te eten, maar misschien iets te droog)
- Gerookte kipfilet (eerste keer 2 filets, tweede keer meteen 8 )
- Breekbrood (jammer dat mn kolen onder de steen lagen, dit leverde een verbrande bodem op)
- Pizza, al was dit welliswaar diepvries pizza, maar toch lekkerder dat uit de oven
- Enkele 'grill' sessies
Ik hoop hier nog veel te leren.