@meinonA Ik heb die blue Hog Sauce en Noskos BBQ saus maar welke pittige saus bedoel jij dan?
Ik heb ook nog Meat Church Meat Church Holy Voodoo en SuckleBusters SuckleBusters Hog Waller BBQ Rub.
Die Peper/Zout lak jij dus niet?
Ik had geen specifieke in gedachten. Ik bedoelde meer dat pittig over het algemeen wat intensere smaakbeleving heeft dan zoet. Vandaar naturel > zoet (zoals blue hog) > pittig.
Je zou natuurlijk een BBQ saus van Remia (of een ander toegankelijk supermarkt merk) kunnen nemen en daar fijn gehakte/gemalen verse peper naar keus bij doen zoals madam Jeanette of Habanero. Of je doet er gewoon Tabasco bij.
Als je eerst de smaak van de ribs wil proeven zou ik het daarom niet te bond maken. Peper, zout en knoflook is voldoende. En dan zou ik hem in principe niet lakken. Hooguit sprayen met appelazijn en water. En/of een zoetmaker zoals bastardsuiker of honing en boter in de folie en verder niet. (Er vanuit gaande dat je volgens de 321 methode werkt)
Wil je toch meer smaak op je naturel ribs zou ik paprikapoeder of iets dergelijks erbij doen, maar dan proef je al minder de smaak van het vlees zelf.
Als je dan echt een saus naast je naturel ribs wil hebben, zou ik bijvoorbeeld een chimmichuri erbij maken en op je spareribs smeren als ze op je bord liggen.
Heb je de ribs al in huis? Je kan gewoon voor spareribs gaan van een Holland wit varken, maar je kan ook een keer voor Iberico gaan bijvoorbeeld. Daar zit meer smaak in het vlees zelf waardoor je een beter idee krijgt waarom het slim is om een keer voor alleen peper en zout te gaan.