BasBQ
Beef en Steak

Welke sauzen bij spareribs ?

Samplex

Vuurmaker
Berichten
51
Zondag voor moederdag ga ik voor 6 man/vrouw spareribs maken op me kamado :)

Alleen welke sauzen zou ik hier bij kunnen serveren?

Iemand en paar leuke suggesties?
 
Ga je de ribben lakken of niet?

Als je ze gaat lakken zou ik lekker mayonaise op tafel zetten voor bij de frietjes. Meer niet.
 
Hangt er vanaf watvoor ribs je hebt. Als je de saus laat indrogen op de BBQ, doe je er dan wel goed aan om er nog extra saus bij te hebben?

Ik heb kort geleden Blues Hog Original BBQ saus gebruikt, maar die is te dik om ernaast te serveren. Maar wel erg lekker om in te drogen.

Anders zou ik gewoon zorgen voor zelfgemaakte Knoflooksaus en een Curry achtige BBQ saus, of misschien Hot Sauce. Maar dat is je eigen keus.

Je zou evt naar de Wibra of Xenos kunnen gaan voor Jack Daniels BBQ saus. Die kan je zowel laten indrogen als ernaast eten. Erg lekker.

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6013 met Tapatalk
 
Ik maak altijd zelf mn bbq saus op recept van pitmaster x en voeg daar sweetchilli saus bij zo dat ik een lekker sausje heb gecreëerd.

Leg ze ook in de marinade met die saus. Hemels

Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
 
Ik heb nooit saus bij mijn spareribs. Zit al smaak genoeg aan door de kruiden en aflakken met bbq saus, al dan niet zelf gemaakte.
 
Hoogstens beetje mayo voor de friet. Ik maak mn ribs vrijwel altijd 3 2 1 waarbij ik ze aflak met een saus in de laatste stap.
 
Bedankt allen voor de reactie. Eigenlijk saus is zonde als ik het zo lees.. :)

Ik doe 3 met Noskos rub met lak, 3 met Mother of all rubs en lak, nog 2 deks met iets anders alleen ik weet nog niet wat, ideeen zijn welkom.
 
Doe die 2 lekker met alleen peper en zout.
Dan proef je tenminste echt een verschil in lak/rub of zonder.

Er zijn veel mensen (waaronder ik) die ze het liefst zonder rub/lak hebben.
 
Als ik het zo zie en je wil het goed doen zou ik 1 met peper en zout doen (en naar smaak knoflook). (Beetje richting de Argentijnse stijl)
En 2 met 2 verschillende laksauzen.
Dan kan je het qua smaak beleving opbouwen.
Bijvoorbeeld 1 naturel, 1 met Blues Hog Sauce en 1 met een pittige saus, misschien meer richting een Oosterse saus.

Misschien een kromme vergelijking, ik heb wel eens mosselen gegeten bij een restaurant. Dat was All you can eat. Eerst was gewoon met witte wijn, daarna met bier en kruiden en de laatste was met ketjap.
Op diezelfde manier zou ik te werk gaan met je ribs qua smaak opbouw.

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6013 met Tapatalk
 
@meinonA Ik heb die blue Hog Sauce en Noskos BBQ saus maar welke pittige saus bedoel jij dan?

Ik heb ook nog Meat Church Meat Church Holy Voodoo en SuckleBusters SuckleBusters Hog Waller BBQ Rub.

Die Peper/Zout lak jij dus niet?
 
@meinonA Ik heb die blue Hog Sauce en Noskos BBQ saus maar welke pittige saus bedoel jij dan?

Ik heb ook nog Meat Church Meat Church Holy Voodoo en SuckleBusters SuckleBusters Hog Waller BBQ Rub.

Die Peper/Zout lak jij dus niet?
Ik had geen specifieke in gedachten. Ik bedoelde meer dat pittig over het algemeen wat intensere smaakbeleving heeft dan zoet. Vandaar naturel > zoet (zoals blue hog) > pittig.
Je zou natuurlijk een BBQ saus van Remia (of een ander toegankelijk supermarkt merk) kunnen nemen en daar fijn gehakte/gemalen verse peper naar keus bij doen zoals madam Jeanette of Habanero. Of je doet er gewoon Tabasco bij.

Als je eerst de smaak van de ribs wil proeven zou ik het daarom niet te bond maken. Peper, zout en knoflook is voldoende. En dan zou ik hem in principe niet lakken. Hooguit sprayen met appelazijn en water. En/of een zoetmaker zoals bastardsuiker of honing en boter in de folie en verder niet. (Er vanuit gaande dat je volgens de 321 methode werkt)
Wil je toch meer smaak op je naturel ribs zou ik paprikapoeder of iets dergelijks erbij doen, maar dan proef je al minder de smaak van het vlees zelf.
Als je dan echt een saus naast je naturel ribs wil hebben, zou ik bijvoorbeeld een chimmichuri erbij maken en op je spareribs smeren als ze op je bord liggen.

Heb je de ribs al in huis? Je kan gewoon voor spareribs gaan van een Holland wit varken, maar je kan ook een keer voor Iberico gaan bijvoorbeeld. Daar zit meer smaak in het vlees zelf waardoor je een beter idee krijgt waarom het slim is om een keer voor alleen peper en zout te gaan.
 
Laatst bewerkt:
Bedankt iedereen de tips, het was een succes!
Men nam alleen de ribs eerst zonder saus maar de Noskos BBQ saus met wat appelsap en srirachasaus er door om het pittig te maken viel in de smaak. Wat frisse verschillende salades erbij was genoeg ipv patat. Van de 8 ribs was nog 1 halve rib over.

Reacties: Volgende keer met vaderdag weer hier werd er gezegd maar dan wel eten van kamado joe weer!
 
Ik ga voor @Beun z'n combinatie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan