Smoke
Sprokkelaar
- Berichten
- 28
Ik kom wisselende advizen tegen over het afdekken of inpakken van de deflectorstenen. Zelf heb ik het WEL altijd de steen ingepakt in alumiliumfolie.
Inpakken
Het bezwaar is dat er bij het inpakken met alumiliumfolie de warmte naar boven gereflecteerd wordt, waardoor het vlees vanaf de onderkant een hogere tempratuur te verwerken krijgt. Wanneer je de deflectorstenen onbedenkt is wordt de warmte van alle kanten door het keramiek afgegeven/weerkaatst en dat zorgt voor een gelijkmatigere warmte afgifte van alle kanten.
Niet-inpakken
Nadeel hiervan is dat het vocht wat van het vlees af komt direct op de steen valt en zou wordt opgenomen. Daardoor wordt de steen vies, maar schijnt ook de kans op scheuren groter te zijn.
Hoe doen jullie dit? En wat is jullie gedachte hierover?
Inpakken
Het bezwaar is dat er bij het inpakken met alumiliumfolie de warmte naar boven gereflecteerd wordt, waardoor het vlees vanaf de onderkant een hogere tempratuur te verwerken krijgt. Wanneer je de deflectorstenen onbedenkt is wordt de warmte van alle kanten door het keramiek afgegeven/weerkaatst en dat zorgt voor een gelijkmatigere warmte afgifte van alle kanten.
Niet-inpakken
Nadeel hiervan is dat het vocht wat van het vlees af komt direct op de steen valt en zou wordt opgenomen. Daardoor wordt de steen vies, maar schijnt ook de kans op scheuren groter te zijn.
Hoe doen jullie dit? En wat is jullie gedachte hierover?