BasBQ
Beef en Steak

Weer Pizza, nu met eigen bodem.

 
 

TraegerTinus

Gemarineerd
Berichten
1.146
Goedenavond,

Pizza aan het maken as we type.

Eigen bodem gemaakt 18uur rijzen in de koeling, volgens deze site.

https://www.hollandskaashuis.nl/ken...8ONaRGorqT_g6BqGUrwaVlA46kIVwetxoCt1EQAvD_BwE

Afgelopen zondag was de bedoeling maar helaas K weer.

Deeg dus 2 dagen langer in de koelkast gelegen met de angst op verder gisten/rijzen en dus mislukken.

Half 5 begonnen en ik moet zeggen niet verkeerd.
Dome temp 275 graden

Bodem was goed stevig (iets te) met een pizza plaat direct boven het vuur. (Plaat te heet?)

Vuur zwakte af door Intratuin houtskool snippers die zo op waren, maar die laatste pizza was eigenlijk het beste (Dome temp op dat moment 220 graden)

Nu nieuw houtskool erop en even wachten.

Bodem was wel er stevig, ik heb niet nog eens gekneed na de bollen uit de koelkast te hebben gehaald.

Ga ik met de laatste wel doen. Kijken of dat verschil maakt.

Sowieso super leuk om te doen, maar volgens mij hoef ik dat jullie niet te vertellen.

Pizzadeeg tips meer dan welkom. Succes recept sta ik graag voor open.

Tot straks na de laatste pizza gebakken te hebben
b385675e4fa06a740691780431e7e5a5.jpg
eff08fbf3cc2e6586f227419218b1c57.jpg
f2f3b70c6334a391b064b3fc28372180.jpg
b0292c93738feb48ea4aedad4469392a.jpg
57e52fb54b71d20d0f60eee3d627fcd0.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk

Zo, alles gebakken.
Temperatuur kwam niet boven 200 uit.
Dan maar langer op de steen, ging prima.
Bodem nog steeds hard, maar eens ander deeg proberen.
Ze hadden 0.0 niet bij de plaatselijke supermarkt, al wel besteld.
Komt vast goed
 
Laatst bewerkt:
Je bodem is ook vrij dik als ik de foto`s zo zie?
Misschien nog iets meer durven stretchen?
Bij een lagere temperatuur boven de steen ligt de pizza relatief langer op de steen daardoor gaart de bodem relatief ver door.

Ik had hem vorig weekend juist relatief hoog boven de steen en daardoor juist een wat te "lichte " bodem.......
De balans tussen onder en boven is belangrijk
 
Heerlijk, zelf je deeg maken is verslavend.
 
Stuur maar een puntje op. šŸ˜‹
 
Ik gebruik het volgende recept


Gebruik wel iets minder zout, tussen 12 en 13u deeg maken, om 16u de handdoek eraf halen, dan heb ik een volle kom
Bolletjes maken en in de doos gewoon laten staan tot 17u50 en beginnen

Dit gebruikt wel iets meer gist, ik neem zo een 750g bloem en pas ik de rest aan. En ik kijk nu niet zo nauw of dat nu 4 of 5g gist is. Zal me een worst wezen of dat nu 0,2 gram scheelt. Zelfde voor 1-2 cl meer water of minder. En de pizza"s zijn gewoon top.
Deze zomer nog in een zeer bekende pizzeria hier geweest aan de kust, waar ze constant staan aan te schuiven. Ik was jaloers op hun oven, maar de pizza die ik hier maak, wel mijn vrouw vond ook dat de pizza hier thuis gewoon beter is.
 
Dat ziet er goed uit en ik zie deze keer toch ook een mooie ronde pizza ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan