- Berichten
- 158
Door de drukte en het omschakelen naar de nachtdienst nog geen tijd gehad om het te uploaden maar ook hier heeft de smoker weer lekker staan roken van het weekend.
Vrijdag begonnen met een kilo kip om te toveren naar de kip van de plank welke ik laatst ook heb gemaakt (Firefox doet even moeilijk zal de link er nog bij zetten).
Daarna zaterdag een heerlijke Maple Fattie gemaakt en deze lekker op een broodje met wat (nog geen awardwinning) komkommersalade van mijn huisgenoot.
Gisteren heb ik een beetje ge?xperimenteerd met een marinade op basis van appelsap en bier voor 2 varkenshazen maar deze heb ik op het fornuis gemaakt dus dat telt niet
Ik heb niet al te veel foto's genomen dus zal voornamelijk een impressie zijn van ons weekendje.
De kip van de plank voor en na:
De Maple Fattie
De marinade van gisteren wou ik hier nog wel even delen maar met name om hulp te vragen, hij had namelijk een citrus smaak er aan zitten echter zit in heel de marinade niets van in, de smaak was verder goed alleen een beetje apart door de citrus.
Iemand een idee hoe dat zou kunnen, wellicht het zuur van de appel?
2 DL appelsap
1 DL bier
2 EL appelazijn
2 TL zout
1 TL peper
2 TL gemalen koriander
1 TL gemalen komijnzaad
Dat was ons weekendje weer.
~Youri
Vrijdag begonnen met een kilo kip om te toveren naar de kip van de plank welke ik laatst ook heb gemaakt (Firefox doet even moeilijk zal de link er nog bij zetten).
Daarna zaterdag een heerlijke Maple Fattie gemaakt en deze lekker op een broodje met wat (nog geen awardwinning) komkommersalade van mijn huisgenoot.
Gisteren heb ik een beetje ge?xperimenteerd met een marinade op basis van appelsap en bier voor 2 varkenshazen maar deze heb ik op het fornuis gemaakt dus dat telt niet

Ik heb niet al te veel foto's genomen dus zal voornamelijk een impressie zijn van ons weekendje.
De kip van de plank voor en na:


De Maple Fattie




De marinade van gisteren wou ik hier nog wel even delen maar met name om hulp te vragen, hij had namelijk een citrus smaak er aan zitten echter zit in heel de marinade niets van in, de smaak was verder goed alleen een beetje apart door de citrus.
Iemand een idee hoe dat zou kunnen, wellicht het zuur van de appel?
2 DL appelsap
1 DL bier
2 EL appelazijn
2 TL zout
1 TL peper
2 TL gemalen koriander
1 TL gemalen komijnzaad
Dat was ons weekendje weer.
~Youri