In functie van de Ruhrpott wedstrijd ben ik me volop aan het inlezen en ?inrecepturen? of hoe zeg je dat, in elk geval, zoeken naar alle mogelijke dingen waaraan moet gedacht worden, want ook al is het hoofddoel veel plezier hebben, toch wil je de jury niet het allerslechtste voorschotelen wat ze die dag voor zich kregen?
Een van de tips die ik op Amerikaanse site?s tegenkwam was: oefen met twee gerechten terzelfdertijd, dan de volgende sessie de andere twee, en dan eens een echte wedstrijdsimulatie, een vol weekend en de vier stukken klaarmaken. En op dit forum verdien ik zo al twee badges, ook mooi meegenomen natuurlijk.
Dus is dit stap 1 in mijn praktijkvoorbereiding op de wedstrijd: Brisket en Pulled Pork.
Vanmorgen niet supervroeg begonnen, tijdsdruk is me vreemd voorlopig. Tegen 10u heb ik de Brisket op de Drum smoker gelegd, tegen 11u de Pulled Pork. Beiden zijn ge?njecteerd, rund met rundsbouillon, varken met het recept van noskos (behalve het uiengranulaat). Beiden kregen een behoorlijk basic bbq rub en vleeskruiden, in voor mij gebruikelijke verhoudingen. Varken kreeg eerst een mosterdjasje.
De twee stukjes, broederlijk naast elkaar:

De brisket gaat op de drum, de pulled pork op de outdoorchef (bewust, de vorige pp werden telkens op de drum gedaan, en dit is oefenwerk?)

En bij het bijvullen van de lekbakjes na ongeveer 2 en 1u:

Plan is om er 12u over te doen, beiden worden ingepakt in de loop van de middag. De brisket gaat wel snel omhoog, eventjes met de temperatuur wat werk gehad, maar lijkt wel in orde te komen? Meer foto?s deze avond hoop ik. Straks misschien ook een voorlopig schemaatje.
Een van de tips die ik op Amerikaanse site?s tegenkwam was: oefen met twee gerechten terzelfdertijd, dan de volgende sessie de andere twee, en dan eens een echte wedstrijdsimulatie, een vol weekend en de vier stukken klaarmaken. En op dit forum verdien ik zo al twee badges, ook mooi meegenomen natuurlijk.
Dus is dit stap 1 in mijn praktijkvoorbereiding op de wedstrijd: Brisket en Pulled Pork.
Vanmorgen niet supervroeg begonnen, tijdsdruk is me vreemd voorlopig. Tegen 10u heb ik de Brisket op de Drum smoker gelegd, tegen 11u de Pulled Pork. Beiden zijn ge?njecteerd, rund met rundsbouillon, varken met het recept van noskos (behalve het uiengranulaat). Beiden kregen een behoorlijk basic bbq rub en vleeskruiden, in voor mij gebruikelijke verhoudingen. Varken kreeg eerst een mosterdjasje.
De twee stukjes, broederlijk naast elkaar:

De brisket gaat op de drum, de pulled pork op de outdoorchef (bewust, de vorige pp werden telkens op de drum gedaan, en dit is oefenwerk?)

En bij het bijvullen van de lekbakjes na ongeveer 2 en 1u:

Plan is om er 12u over te doen, beiden worden ingepakt in de loop van de middag. De brisket gaat wel snel omhoog, eventjes met de temperatuur wat werk gehad, maar lijkt wel in orde te komen? Meer foto?s deze avond hoop ik. Straks misschien ook een voorlopig schemaatje.