ManusOlie
Sprokkelaar
- Berichten
- 38
Beste Barbecueers
Sinds een aantal weken ben ik in het bezit van een Weber Master Touch GBS.
Een prachtige Barbecue vind ik zelf. J
Ik heb hier een aantal accessoires bij gekocht zoals een grill rooster en een kipstomer. En uiteraard mag de kern thermometer niet ontbreken. Hier heb ik gekozen voor een igrill2.
Het eerste gerecht dat ik wilde maken was een Kip ik dacht lekker simple. Het was ook prima gelukt en uiteraard goed gaar. De thermometer doet z'n werk prima.
Alleen was de temperatuur een probleem dit was de 2e en 3e keer ook. Het wil dus dat ik de kip wil laten garen via de indirecte methode. Hierbij heb ik de Barbecue in 3e gedeeld. Ik heb het midden een lekbakje staan. En aan beide zijde van dat bakje briketten.
De temperatuur komt makelijk naar de 250? d at is het probleem niet.
Op het moment dat ik dus de zuurstof toevoer verbreek/verminder door het onderste rooster dicht te doen krijg ik hem niet meer onder controle. Zelfs niet als ik er weer briketten bij gooi.
Ik heb nog eens na gelopen wat ik nu precies verkeerd gedaan zou moeten hebben maar ik kan het niet achter halen. Ik heb verschillende filmpjes gezien en ik heb meerdere malen het artikel van bbq-helden gelezen over hoe je je ventilatieroosters moet gebruiken en het enige wat ik me zou kunnen bedenken is dat ik dan een verkeerde manier van indirect gebruik alleen zou dat toch niet uit moeten maken lijkt mij.
Heeft iemand hier misschien wat tips wat mij verder kan helpen?!
Sinds een aantal weken ben ik in het bezit van een Weber Master Touch GBS.
Een prachtige Barbecue vind ik zelf. J
Ik heb hier een aantal accessoires bij gekocht zoals een grill rooster en een kipstomer. En uiteraard mag de kern thermometer niet ontbreken. Hier heb ik gekozen voor een igrill2.
Het eerste gerecht dat ik wilde maken was een Kip ik dacht lekker simple. Het was ook prima gelukt en uiteraard goed gaar. De thermometer doet z'n werk prima.
Alleen was de temperatuur een probleem dit was de 2e en 3e keer ook. Het wil dus dat ik de kip wil laten garen via de indirecte methode. Hierbij heb ik de Barbecue in 3e gedeeld. Ik heb het midden een lekbakje staan. En aan beide zijde van dat bakje briketten.
De temperatuur komt makelijk naar de 250? d at is het probleem niet.
Op het moment dat ik dus de zuurstof toevoer verbreek/verminder door het onderste rooster dicht te doen krijg ik hem niet meer onder controle. Zelfs niet als ik er weer briketten bij gooi.
Ik heb nog eens na gelopen wat ik nu precies verkeerd gedaan zou moeten hebben maar ik kan het niet achter halen. Ik heb verschillende filmpjes gezien en ik heb meerdere malen het artikel van bbq-helden gelezen over hoe je je ventilatieroosters moet gebruiken en het enige wat ik me zou kunnen bedenken is dat ik dan een verkeerde manier van indirect gebruik alleen zou dat toch niet uit moeten maken lijkt mij.
Heeft iemand hier misschien wat tips wat mij verder kan helpen?!